1. Polka dots ή αλλιώς Πουά

Το μοτίβο είναι συχνά δημοφιλές το καλοκαίρι, αλλά πραγματικά τα prints είναι μια διαχρονική και ευέλικτη τάση που πιθανότατα θα δείτε πολύ τον επόμενο χρόνο.  «Μπορείτε να βασιστείτε στα πουά για κομψότητα και αντίκτυπο», αναφέρει η Telegraph. «Τα dots είναι παιχνιδιάρικα, δεν παίρνουν τον εαυτό τους πολύ στα σοβαρά. Ακόμη και το όνομα, πόλκα, υποδηλώνει χαρά για ζωή.

2. Κόκκινο κερασί

Με εξαίρεση την ενοχλητική πέτρα που πρέπει να φτύσετε στο τέλος, μας αρέσουν τα πάντα για τα κεράσια – και αυτή τη σεζόν έδωσαν στις πασαρέλες ένα χαρακτηριστικό, ζωντανό και σίγουρο χρώμα. Μερικοί οίκοι μόδας έβαλαν σχέδια που ήταν κόκκινου κερασιού από την κορυφή μέχρι τα νύχια, ενώ άλλοι το κράτησαν περιορισμένο σε φούστα ή σακάκι και το συνδύασαν με άλλα χρώματα για να φτιάξουν ένα σύνολο.

3. Metallics

Αρκετοί σχεδιαστές εμπνεύστηκαν από τους σωλήνες κάτω από τον νεροχύτη της κουζίνας τους για αυτήν την επόμενη τάση – μια ποικιλία από ρούχα και φορέματα με μεταλλική γυαλάδα. Ένα από τα αγαπημένα μας Met Gala θέματα της τελευταίας δεκαετίας ήταν το Man vs. Metallics που έγιναν εξέχοντα για άλλη μια φορά το 2023 καθώς οι θαυμαστές τους τα διάλεξαν και για την αναγεννησιακή περιοδεία της Beyonce. Η τάση φαίνεται ότι θα συνεχιστεί και την επόμενη χρονιά και κυριάρχησε κατά τη διάρκεια της εβδομάδας μόδας του Παρισιού, με το Net-A-Porter να σημειώνει: «Συμμετοχές από λαμπερά μεταλλικά χρώματα έλαμψαν στις πασαρέλες του SS24».

4. Πλεκτά

Σύμφωνα με το Who What Wear, οι συλλογές SS24 αναγνώρισαν ότι «τα πλεκτά είναι βασικό προϊόν όλο το χρόνο, αλλά δεν πρέπει να είναι λιγότερο υπέροχα από τα υπόλοιπα αντικείμενα που φοράτε». «Οι κεντημένες ζακέτες του Erdem ήταν από τα πιο όμορφα κομμάτια που είδαμε», συμπλήρωσαν. Σε άλλο σημείο, το περιοδικό W πρότεινε: «Οι ζακέτες και τα πλεκτά νησιώτικα πλεκτά ήταν η πιο σημαντική τάση στα πλεκτά αυτή τη σεζόν».

5. Σχέδια νιφάδας χιονιού

Αρκετά από τα ρούχα που παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια των εβδομάδων μόδας οι οίκοι έφεραν το σχέδιο της νιφάδας χιονιού να τοποθετείται μπροστά και στο κέντρο, ενώ άλλα τα εμφάνιζαν μέσα από ένα εξωτερικό στρώμα διάφανου.

6. Φιόγκοι και κορδέλες

Γίγαντες φιόγκοι εμφανίστηκαν στις συλλογές πολλών μεγάλων σχεδιαστών κατά τη διάρκεια των διαφόρων εβδομάδων μόδας, έτσι ώστε να τους δούμε να κοσμούν μια ποικιλία φορεμάτων το επόμενο έτος.

7. Κοντό σορτς

Αυτό το καλοκαίρι πιθανότατα θα δει μια έκρηξη στη δημοτικότητα για κοντά σορτς σε διάφορα χρώματα, στυλ και υφάσματα. «Αυτές οι μέρες στο γυμναστήριο πρόκειται να αποδώσουν», είπε η Net-A-Porter, «γιατί αν οι πρόσφατες πασαρέλες μας είπαν κάτι, είναι ότι τα σοβαρά κοντά σορτς πρόκειται να είναι η απόλυτη κίνηση το καλοκαίρι του ’24. .”

8. Ανακυκλωμένα, αγαπημένα ή βιώσιμα υλικά

Η βιωσιμότητα αποτελεί εδώ και καιρό μια ανησυχία σε σχέση με την εξαιρετικά ρυπογόνο βιομηχανία της μόδας. Ένας τεράστιος αριθμός καταναλωτών αγοράζει κάτι φθηνό, το φοράει μερικές φορές και μετά το βγάζει.

Γίνονται μικροσκοπικά βήματα για την αντιμετώπιση του αποτυπώματος άνθρακα της βιομηχανίας, όπως η αυξανόμενη δημοτικότητα των ιστότοπων που ειδικεύονται στην “προαγαπημένη μόδα”, αλλά πολλοί πιστεύουν ότι πρέπει να γίνουν πολλά περισσότερα.

Επικροτούμε λοιπόν τους σχεδιαστές που βάζουν τη βιωσιμότητα στο επίκεντρο – είτε αλλάζοντας τις πρακτικές εργασίας τους είτε ενσωματώνοντας χρησιμοποιημένα υλικά στα σχέδιά τους.

 

 

Διαβάστε ακόμη: