Οι περισσότερες γυναίκες, από όταν είμαστε ακόμα παιδιά, ονειρευόμαστε πότε θα φτάσει η ημέρα που θα παντρευτούμε και πώς θα είναι το νυφικό μας. Ο γάμος είναι αναμφίβολα μια από τις πιο όμορφες στιγμές στην ζωή κάθε ανθρώπου. Η επιλογή του κατάλληλου νυφικού αποτελεί μια πολύ σημαντική απόφαση, αφού εκείνη την μέρα θέλουμε να δείχνουμε και να νιώθουμε πιο όμορφες από ποτέ! Κάποιες νύφες ξέρουν ακριβώς πώς θέλουν να είναι το νυφικό τους, ενώ κάποιες άλλες θέλουν την γνώμη του σχεδιαστή που έχουν επιλέξει. Εμείς συγκεντρώσαμε τους 4 κορυφαίους Έλληνες σχεδιαστές μόδας, οι οποίοι μας εκπλήσσουν κάθε φορά με τις δημιουργίες τους και κυρίως τα νυφικά που φτιάχνουν. Enjoy!

  • Σήλια Κριθαριώτη

Τι να πει κανείς για αυτή την γυναίκα! Έχει καταφέρει να ντύσει και να κερδίσει την εμπιστοσύνη των πιο μεγάλων σταρ παγκοσμίως, μεταξύ των οποίων η Jennifer Lopez, η Britney Spears, η Maria Menounos, η Nicole Scherzinger και η Camila Cabello. Τα νυφικά της χαρακτηρίζονται από περίτεχνα κεντήματα, φίνες δαντέλες, αέρινα υφάσματα και κρύσταλλα Swarovski για την απαιτούμενη λάμψη. Όπως αναφέρει και η ίδια, όταν φτιάχνει ένα νυφικό στο μυαλό της υπάρχει μόνο μια σκέψη: «Να κάνω εκείνη που θα το φορέσει να αισθανθεί μοναδική και πιο όμορφη από ποτέ στην πιο σημαντική μέρα της ζωής της». Πάρτε μια γεύση!

Από: www.celiakritharioti.gr/bridalcollection 

Βρείτε τα σχέδια εδώ: www.celiakritharioti.gr/bridalcollection 

  • Ματίνα Μέγκλα

Από αυτή τη λίστα δεν θα μπορούσε να λείπει αυτή η ταλαντούχα γυναίκα. Αυτό που ξεχωρίζει την Ματίνα Μέγκλα από όλους τους υπόλοιπους σχεδιαστές είναι το μεγάλο εύρος γνώσης που έχει  γύρω από το αντικείμενό της. Έχει σπουδάσει σκηνογραφία, ενδυματολογία, Fashion Design και Costume Design για Performance. Με λίγα λόγια έχει καταφέρει να αποκτήσει μια ολιστική προσέγγιση, 360 μοιρών, γύρω από την δημιουργία ρούχων και αυτό αποτυπώνεται στα παραμυθένια, χειροποίητα νυφικά της. Η  Ματίνα Μέγκλα επικεντρώνεται στην ουσία του γάμου, στην κοινή αγάπη, χωρίς στερεότυπα και μακριά από οποιαδήποτε μορφή καταπίεσης. Κάθε φορά που σχεδιάζει ένα νυφικό το αντιμετωπίζει ως μια ευχή κοινής πορείας του ζευγαριού. Κύριο μέλημά της, να μείνει αξέχαστη αυτή η μέρα στην νύφη και να είναι το νυφικό της ακριβώς όπως το είχε ονειρευτεί!

ελληνες σχεδιαστες νυφικών

Βρείτε τα σχέδια εδώ: http://megla-m.com/el/profil/

 

  • Βασίλης Ζούλιας

Ο Βασίλης Ζούλιας έχει μια μοναδική ικανότητα να εκφράζει συναισθήματα μέσα από την δημιουργία ρούχων. Τα σχέδιά του ξεχωρίζουν λόγω της θηλυκότητας τους, του ρομαντισμού τους, της αριστοκρατικής τους γοητείας που μεταμορφώνουν κάθε σύγχρονη γυναίκα που τα φοράει. Όπως λέει και ο ίδιος: «Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, πάντα σκηνοθετούσα φωτογραφήσεις και έντυνα ανθρώπους. Οι αναμνήσεις μου με τη μητέρα μου με όρισαν καθοριστικά. Την θυμάμαι στη δεκαετία του ’60, να συναντώ μαζί της, τις άψογα ντυμένες φίλες της, τα απογεύματα. Έτσι, διαμόρφωσαν την αισθητική μου οι μαύρες pencil φούστες και τα μαργαριτάρια κολιέ. Μετά από 20 χρόνια, έγινα σχεδιαστής μόδας». Ποιος θα ξεχάσει, άλλωστε, αυτό το μοναδικά εντυπωσιακό μακρύ στράπλες φόρεμα με ενσωματωμένο παντελόνι που φόρεσε η Alison Brie, υποψήφια για Χρυσή Σφαίρα Α᾽ Γυναικείου ρόλου το 2018;

Βρείτε τα σχέδια εδώ: https://vassiliszoulias.com/bridal/

  • Nidodileda

Nido di leda, δηλαδή «φωλιά της Λήδας». Η Λέντα ήταν ερωμένη του Δία και μητέρα των δίδυμων γιων του. Ο Castor και ο Pollux απέκτησαν έναν δικό τους  αστερισμό, τους Δίδυμους, για την αδελφική τους αγάπη, και αυτός ο αστερισμός βρίσκεται στη Nidodileda. Πίσω από το brand κρύβεται η σχεδιάστρια Τόνια Μητρούδη. Υφάσματα υψηλής ποιότητας που αγκαλιάζουν το σώμα και μια bohemian διάθεση χαρακτηρίζουν τα μοναδικά νυφικά της! Στόχος της Τόνιας ήταν και είναι οι γυναίκες να αισθάνονται ελεύθερες μέσα στα ρούχα της, να ενισχύεται η θηλυκότητα τους και να απολαμβάνουν την κάθε στιγμή.

Βρείτε τα σχέδια εδώ: https://www.nidodileda.com/en/bridal-lookbook

Από την Εύα Βαλαμβάνου