Στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας μετέβη ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να παραλάβει την διερευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνηση.

«Κύριε πρόεδρε προ ολίγου, ο κ. Τασούλας μου έδωσε τα αποτελέσματα των εκλογών, συναντηθήκαμε ώστε να σας παράσχω την διερευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης», δήλωσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Με τη σειρά του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι το απόγευμα θα επιστρέψει την διερευνητική εντολή, καθώς, όπως είπε, δεν υπάρχουν προϋποθέσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

Εντός της ημέρας, ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να τηλεφωνήσει στους πολιτικούς αρχηγούς για να τους ενημερώσει για την πρόθεση του να προχωρήσει τις διαδικασίες. Οι πρώτοι που θα λάβουν τηλεφωνήματα είναι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, ενώ μένει να φανεί, αν ο πρωθυπουργός θα τηλεφωνήσει και στον ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα και τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης Κυριάκο Βελόπουλο.

Νωρίτερα

Υπενθυμίζεται ότι λίγο νωρίτερα, ο  Πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας μετέβη στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, όπου της επέδωσε τα επίσημα εκλογικά αποτελέσματα. «Είναι ευχάριστο που η προεκλογική περίοδος κύλησε ομαλά», δήλωσε μεταξύ άλλων η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Η υπηρεσιακή υπουργός Εσωτερικών, Καλλιόπη Σπανού, επέδωσε νωρίτερα στον Πρόεδρο της Βουλής τον πίνακα με τα επίσημα εκλογικά αποτελέσματα της 21ης Μαΐου.

Από την πλευρά της, η Κατερίνα Σακελλαρόπουλου δήλωσε κατά την παραλαβή των αποτελεσμάτων των εκλογών: «Η προεκλογική περίοδος κύλησε ομαλά με τις συνήθειες ενός δημοκρατικού διαλόγου. Πάντα υπάρχουν εντάσεις αλλά δεν νομίζω ότι ξεπεράστηκαν τα όρια. Οι εκλογές και η προετοιμασία και η μέρα η χθεσινή κύλισαν με απόλυτη ομαλότητα και χάρη στην πρόοδο της τεχνολογίας είχαμε τη δυνατότητα να έχουμε από αρκετά νωρίς τα αποτελέσματα».

Και εξήγησε ότι «το Σύνταγμα έχει με αρκετά μεγάλη σαφήνεια προδιαγράψει την πορεία των πραγμάτων, θα ακολουθηθεί αυτή η διαδικασία», με τον κ. Τασουλά να σχολιάζει: «Όλα θα πάνε κατ’ ευχήν».

Διαβάστε περισσότερα