Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφτηκε σήμερα την Ορεστιάδα στο πλαίσιο της περιοδείας του στον Έβρο, ενόψει της σημερινής σύμβασης για την κατασκευή επιπλέον 35 χλμ του φράχτη στον Έβρο.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η ασφάλεια αποτελεί «προϋπόθεση για την ανάπτυξη» και διεμήνυσε ότι «αν δεν βρούμε ευρωπαϊκούς πόρους για τον φράχτη στον Έβρο, θα χρηματοδοτήσουμε το έργο με εθνικούς πόρους γιατί αποτελεί εθνική αναγκαιότητα».

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός άφησε αιχμές και για τη στάση της αντιπολίτευσης σχετικά με τον φράχτη και γενικά για το μεταναστευτικό, λέγοντας ότι «εδώ πρέπει να μιλήσουμε καθαρά και να μην ψαρεύουμε σε θολά νερά. Η αντιπολίτευση θα πρέπει να τοποθετηθεί, θα γκρεμίσει τον φράχτη επιστρέφοντας σε λογική ανοιχτών συνόρων; Εδώ δεν χωρούν μισόλογα».

«Θέλω να εκφράσω τη λύπη μου γιατί υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις που αντιπαλεύονται τον φράχτη και φτάνουν στο σημείο να καταθέτουν τροπολογία για να μην χρηματοδοτηθεί το τεχνητό ανάχωμα. Δηλαδή να μην πληρώσει το έργο η Ευρώπη αλλά να το πληρώσετε εσείς οι φορολογούμενοι» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Όπως σημείωσε, δε, «σε όλους, λοιπόν, αυτούς οι οποίοι μιλούν για δήθεν πατριωτισμό στα λόγια, να τους θυμίσετε ποιοι ήταν οι πραγματικοί πατριώτες με έργα και όχι στα λόγια. Και ότι η σταθερή και ασφαλής Ελλάδα είναι ταυτισμένη με τη μεγάλη μας παράταξη, με τη Νέα Δημοκρατία».

«Να πάμε την Ελλάδα πιο μπροστά με μεγαλύτερη ασφάλεια»

«Πρέπει να διαφυλάξουμε τα κεκτημένα μιας δύσκολης τετραετίας αλλά και να χτίσουμε πάνω στα θεμέλια που βάλαμε, να πάμε την Ελλάδα πιο μπροστά με μεγαλύτερη ασφάλεια, καλύτερες δουλειές και κοινωνική συνοχή κυρίως για τις περιοχές που βρίσκονται στα σύνορα» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στους συγκεντρωμένους.

Ακόμη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε «δεν θέλω σε καμία περίπτωση να υπάρχει Ελληνίδα και Έλληνας που να αισθάνεται ότι δεν έχει τις ίδιες ευκαιρίες με όσους ζουν στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη».

Υπενθύμισε δε ότι «το έχω γούρι σε κάθε εκλογική μου αναμέτρηση είτε για την προεδρία της ΝΔ είτε ήταν στην προηγούμενη μεγάλη μάχη να ξεκινώ από τον βόρειο Έβρο, την Ορεστιάδα, την πορεία να μεταφέρουμε σε όλους τους Έλληνες ότι πρέπει σταθερά, δυναμικά, να οδηγήσουμε τη χώρα μπροστά με ακόμα μεγαλύτερη τόλμη και στις 21 Μαΐου γι’ αυτό θα ψηφίσουμε».

«Εξάλλου επέλεξα να είμαι υποψήφιος εδώ στον Έβρο» τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Σταθερότητα και πρόοδος ή περιπέτειες;»

Στη συνέχεια, ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε, ενόψει των εκλογών της 21ης Μαΐου, τους πολίτες να συγκρίνουν «μεταξύ μιας τετραετίας όπου Πρωθυπουργός ήταν ο κ. Τσίπρας, την τετραετία 2015-2019. Και μιας τετραετίας στην οποία Πρωθυπουργός ήμουν εγώ. Πιστεύω ότι οι Έλληνες πολίτες, αντικειμενικά και ανεξαρτήτως εάν μας ψήφισαν στις προηγούμενες εκλογές, θα κάνουν μια δίκαιη αποτίμηση αν αυτά τα τέσσερα χρόνια η Ελλάδα πήγε μπροστά ή αν πήγε πίσω. Αν πρέπει να συνεχίσει σε αυτό το δρόμο με ακόμα μεγαλύτερη ταχύτητα ή αν κινδυνεύουμε να ξανακυλήσουμε σ’ ένα παρελθόν το οποίο όλοι θέλουμε να ξεχάσουμε».

«Σταθερότητα και πρόοδος, λοιπόν, ή περιπέτειες; Αυτό είναι ένα από τα μεγάλα διλήμματα στα οποία θα κληθεί να απαντήσει ο ελληνικός λαός στις εκλογές της 21ης Μαΐου» συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.

«Θα ξεριζώσουμε όλες τις εστίες ωχαδελφισμού»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στην τραγωδία με τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη, λέγοντας ότι «μετά την πρόσφατη τραγωδία που μας πλήγωσε και μας εξόργισε έχουμε αυξημένη υποχρέωση να επενδύσουμε ώστε η χώρα να έχει ασφαλή τρένα. Η τραγωδία με κάνει να επαναφέρω τη δέσμευση που είχαμε δώσει πριν από τέσσερα χρόνια. Θα αλλάξουμε το κράτος ουσιαστικά και δραστικά και θα ξεριζώσουμε όλες τις εστίες ωχαδελφισμού που κρατάνε ένα μέρος της πατρίδας μας πίσω».

Όπως σημείωσε «το ψηφιακό κράτος κάνει τη ζωή σας πολύ πιο εύκολη, αυτά δεν συνέβαιναν πριν από 4 χρόνια, έχουμε πλέον το 112 και έναν μηχανισμό που ανταποκρίνεται στις φυσικές καταστροφές και δοκιμάστηκε όπως συνέβη και στον Έβρο με τη φωτιά στη Δαδιά».

«Όμως υπάρχουν ακόμα εστίες προβλημάτων στο κράτος που δεν έχουμε εξαλείψει. Θα αποτελέσει για μένα πρώτη προτεραιότητα για να μην δούμε ξανά τέτοιες συμπεριφορές όπως αυτές που μας πλήγωσαν» κατέληξε για το θέμα αυτό ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Διαβάστε περισσότερα