Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε από τις Βρυξέλλες, κατά τη συνάντησή του με την πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μετσόλα, ότι «Δεσμευόμαστε να ενισχύσουμε τη θέση μας στην ΕΕ. Ο κύκλος πόνου και τραύματος που ταλαιπώρησε την ελληνική κοινωνία τα τελευταία δέκα έτη, έχει πλέον κλείσει».

Αναφερόμενος στο μεταναστευτικό, ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε ότι «η μόνη εναλλακτική είναι να σπάσουμε το κύκλο και να βρούμε τη ρίζα του προβλήματος που είναι αυτά τα πλοία που φεύγουν από τις ακτές της νότιας Μεσογείου θέτονας σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές».

Ακόμη, ο Έλληνας πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι «το Λιμενικό Σώμα έχει σώσει χιλιάδες ανθρώπους και τόνισε ότι προτεραιότητα δεν είναι μόνο η προστασία των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ αλλά και να βοηθήσουμε όλους όσους βρίσκονται σε κίνδυνο».

Από το 2019 αυτή είναι η μεγάλη προτεραιότητα, σημείωσε προσθέτοντας ότι μειώσαμε τις μεταναστευτικές ροές κατά 90%, η συνεργασία με τις γειτονικές χώρες είναι πολύ σημαντική και θέλουμε παρόμοια συνεργασία με τις χώρες Βόρειας Αφρικής.

Διαβάστε περισσότερα