Μια ομάδα επενδυτών κατέθεσε μήνυση κατά του Sotheby’s για κατηγορίες ότι ο οίκος δημοπρασιών συμμετείχε σε «παραπλανητική προώθηση» για την ενίσχυση του προφίλ των μη ανταλλάξιμων μάρκων Bored Ape Yacht Club (NFTs), τα οποία οι ενάγοντες ισχυρίζονται ότι ήταν ένα σχέδιο εξαπάτησης επενδυτών.

Ο Sotheby’s κατονομάστηκε ως κατηγορούμενος σε μια ομαδική αγωγή που κατατέθηκε στην Καλιφόρνια την περασμένη εβδομάδα μαζί με τη Yuga Labs, τους δημιουργούς των Bored Ape Yacht Club NFT.

Στη μήνυση, μια ομάδα επενδυτών ισχυρίζεται ότι παραπλανήθηκε σχετικά με τα NFT, τα οποία διαθέτουν πολύχρωμους εικονογραφημένους πιθήκους που παράγονται από έναν αλγόριθμο και κορυφώθηκαν σε αξία στα τέλη του 2021.

Τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους, ο Sotheby’s πούλησε 101 Bored Ape Yacht Club NFT σε ένα διαδικτυακό δημοπρασία για 24 εκατομμύρια δολάρια έναντι εκτίμησης προπώλησης 12 έως 18 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η μήνυση ισχυρίζεται ότι ο Sotheby’s έπαιξε ρόλο στην «παραπλανητική προώθηση της τεχνητά διογκωμένης» αξίας των NFT.

Η έγκριση των NFT από τον Sotheby’s βοήθησε τα Yuga Labs να αποκτήσουν μια αίσθηση νομιμότητας μεταξύ των παραδοσιακών συλλεκτών, σύμφωνα με την αγωγή, προσελκύοντας παράλληλα ένα νεότερο κοινό.

Μετά την πώληση, ο Max Moore, επικεφαλής δημοπρασιών σύγχρονης τέχνης του Sotheby’s, φέρεται να είπε ότι τα NFTs είχαν αγοραστεί από έναν παραδοσιακό συλλέκτη, αν και η καταγγελία ισχυρίζεται ότι οι εικόνες αγοράστηκαν από το FTX, το χρηματιστήριο κρυπτονομισμάτων που έκτοτε έχει καταρρεύσει.

Διαβάστε ακόμη: