Οι θαυμαστές της πριγκίπισσας Νταϊάνα μπορούν να διεκδικήσουν να αποκτήσουν ένα κομμάτι της ιστορίας της μόδας καθώς το διάσημο πουλόβερ με το μαύρο πρόβατο του αείμνηστου βασιλιά βγαίνει σε δημοπρασία τον Αύγουστο, ανακοίνωσε σήμερα ο Sotheby’s.

Το ιστορικό πουλόβερ Warm & Wonderful της πριγκίπισσας με τα παιχνιδιάρικα σχέδια θα είναι το πρώτο της δημοπρασίας “Fashion Icons” του οίκου Sotheby’s αυτό το φθινόπωρο – και η ανακάλυψή του ήταν στην πραγματικότητα ένα ευτυχές ατύχημα.

«Τον περασμένο Μάρτιο, καθώς ψαχουλεύαμε στη σοφίτα αναζητώντας ένα παλιό μοτίβο, εντοπίσαμε ένα μικρό κουτί», είπαν οι σχεδιαστές του Warm & Wonderful, Sally Muir και Joanna Osborne στον Sotheby’s.

«Μέσα, κρυμμένο δίπλα σε ένα βαμβακερό κάλυμμα ήταν το αυθεντικό κόκκινο πουλόβερ της Νταϊάνα από το 1981».

Η πριγκίπισσα Νταϊάνα φόρεσε αρχικά το έντονο κόκκινο πουλόβερ με λαιμόκοψη σε έναν από τους αγώνες πόλο του συζύγου του Πρίγκιπα Κάρολου το 1981, με τον Sotheby’s να σημειώνει ότι «τα μέσα ενημέρωσης, οι κριτικοί μόδας και το κοινό εξέτασαν προσεκτικά τον συμβολισμό του μαύρου προβάτου του πουλόβερ».

Πράγματι, πολλοί ερμήνευσαν το μαύρο πρόβατο στο πουλόβερ της για να δείξουν ότι αισθάνεται σαν ξένη στη βασιλική οικογένεια.

Η Νταϊάνα φόρεσε το Warm & Wonderful πουκάμισό της με τζιν και κόκκινες κούμπες, φορώντας μια λευκή μπλούζα με γιακά.

Το πουλόβερ παρέμεινε τόσο δημοφιλές με τα χρόνια που μια έκδοση που κυκλοφόρησε εκ νέου το 2020, με το διάσημο μοτίβο προσφέρεται πλέον σε πιο ελαφρύ βαμβάκι (248 $).

Το αυθεντικό, ελαφρώς κατεστραμμένο πουλόβερ θα είναι αυτό που θα ανέβει στο μπλοκ της δημοπρασίας και είναι βέβαιο ότι θα προσελκύσει μεγάλη προσφορά λόγω της βασιλικής του ιστορίας.

Διαβάστε περισσότερα