Με μήκος να ξεπερνά οριακά στα 4 μέτρα (4.07 – πλάτος 1.75 μέτρα) και πέντε πόρτες, το νέο Aceman αποτελεί μία πιο πρακτική εναλλακτική του τρίπορτου Cooper, αλλά διατηρεί συμπαγείς τις διαστάσεις, καθώς το Countryman μεγάλωσε και έχει πιο οικογενειακό χαρακτήρα.

Παράλληλα αποτελεί και το πρώτο premium μικρό Crossover, στοχεύοντας σε ένα πιο νεανικό κοινό, χάρη και στο μοντέρνο του σχεδιασμό.

Στο πνεύμα της εποχής, το νέο Aceman θα είναι αμιγώς ηλεκτρικό, με δύο παραλλαγές ισχύος, 184 και 218 ίππων, με την πρώτη (Ε την ονομάζει η Mini) να διαθέτει μέγιστη αυτονομία 310 χλμ., ενώ η δεύτερη (SE) 406 χλμ, χάρη και στη μεγαλύτερη μπαταρία (42.5 kWh, έναντι 54.2 kWh).

Οι επιδόσεις και στις δύο εκδοχές δεν αφήνουν κανέναν ασυγκίνητο, με τα πρώτα 100 χλμ/ώρα να καλύπτονται από στάση σε 7.9 δευτ., η βασική Ε και στα 7.1 δευτ. η πιο ισχυρή SE. Οι αντίστοιχες τελικές ταχύτητες περιορίζονται στα 160 χλμ./ώρα και 170 χλμ./ώρα.

Η Mini ισχυρίζεται πως και αυτό το μοντέλο της θα προσφέρει σπορτίφ, οδική συμπεριφορά με αίσθηση κάρτ, λόγω και των συμπαγών διαστάσεων, του γρήγορου τιμονιού και του στιβαρού πλαισίου.

Το νέο Aceman μπορεί να αποτελεί ουσιαστικά μία νέα προσθήκη στην γκάμα της Mini, ωστόσο διατηρεί τις ίδιες σχεδιαστικές φόρμες, κάνοντας το άμεσα αναγνωρίσιμο. Στο μπροστινό τμήμα κυριαρχεί η νέα ελλειψοειδής μάσκα και τα LED φωστισικά σώματα, με το πίσω να διατηρεί τα κάθετα φωτιστικά σώματα, με την πέμπτη πόρτα να είναι ελαφρώς κεκλιμένη.

Η πίσω πόρτα θα αποκαλύψει και έναν μεγάλο, για τα δεδομένα της κατηγορίας, χώρο αποσκευών που φτάνει τα 300 λίτρα, χάρη και στις δυνατότητες εκμετάλλευσης των χώρων που παρέχει το πλαίσιο της Mini.

Μοντέρνο εσωτερικό με κυκλική οθόνη

Στο εσωτερικό κυριαρχεί η μεγάλη στρογγυλή οθόνη, διαμέτρου… 240 χιλ, που εμφανίστηκε πρώτη φορά στα Cooper και Countryman. Ενσωμαώνει όλες τις λειτουργίες και τις ενδείξεις του αυτοκινήτου, παραπέποντας στο αντίστοιχο κυκλικό ταχύμετρο του αυθεντικού Mini του 1959.

Στην μεγάλη οθόνη αφής είναι ενσωματωμένο και η τελευταία γενιά του MINI Intelligent Personal Assistant, με δυνατότητες φωνητικών εντολών και «διαλόγου» με το αυτοκίνητο και φυσικά διαθέτει όλα τις δυνατότητες διασύνδεσης με κινητά τηλέφωνα.

Το νέο Aceman θα έχει τέσσερις εκδόσεις, Essential, Classic, Favoured και την κορυφαία John Cooper Works, ενώ φυσικά υπάρχει και μακρύς κατάλογος προαιρετικού εξοπλισμού και δυνατότητες διαμόρφωσης του εσωτερικού.

Διαβάστε ακόμη: