Το νέο Mini βρίσκεται προ των πυλών και η γερμανική εταιρία ανακοινώνει τις διαθέσιμες εκδόσεις εξοπλισμού και τις επιδόσεις. Με το νέο μοντέλο αλλάζει και η ονομασία των βενζινοκίνητων εκδόσεων των Mini. Έτσι στη βασική έκδοση Countryman C, τοποθετείται το υβριδικό σύνολο, που αποτελείται από τρικύλινδρο υπερτροφοδούμενο κινητήρα, που σε συνδυασμό με ήπιο υβριδικό σύστημα 48 Volt, αποδίδει 170 ίππους και 280 Nm ροπής. Οι 170 ίπποι, επιταχύνουν από στάση το νέο Countryman στα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε 8.3 δευτ., ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 215 χλμ./ώρα, με τη μέση τυποποιημένη κατανάλωση να κυμαίνεται στα 6.1-6.5 λίτρα/100χλμ., βάσει WLTP. To νέο Countryman, έχει μεγαλώσει αρκετά σε διαστάσεις, καθώς το μήκος του φτάνει τα 4.31 μέτρα, (από 4.18 μέτρα) το μεταξόνιο τα 2.67 μέτρα, ενώ ο χώρος αποσκευών φτάνει πλέον τα 450 λίτρα, ξεπερνώντας πολλά μικρομεσαία hatchbacks και crossovers.

Η απόσταση από το έδαφος έχει αυξηθεί στα 20.2 εκ. και σε συνδυασμό με τις νέες αναρτήσεις, ενισχύονται οι όποιες εκτός δρόμου δυνατότητες.

Στο εσωτερικό, δεσπόζει η νέα κυκλική οθόνη αφής πολλαπλών λειτουργιών, με διάμετρο 24 εκ., που αποτελεί κοινό χαρακτηριστικό όλων των νέων Mini. Στον εξοπλισμό περιλαμβάνεται, ακόμα και δυνατότητα φωνητικών εντολών, αλλά και το σύστημα ημιαυτόνομης οδήγησης Level 2 της BMW. Το συγκεκριμένο σύστημα επιτρέπει να πάρει τα χέρια του από το τιμόνι στον αυτοκινητόδρομο και μέχρι ταχύτητες 60 χλμ./ώρα, που τοποθετήθηκε για πρώτη φορά στη σειρά 7. Το νέο Mini Countryman, διατίθεται σε τέσσερις εκδόσεις εξοπλισμού, Essential, Classic, Favoured και JCW, με πολλούς διαφορετικούς χρωματικούς συνδυασμούς και επενδύσεις στο εσωτερικό. Στην ελληνική αγορά, η βασική έκδοση ξεκινά από τα 34.500 ευρώ, ενώ η έκδοση Works, «S» με τους 300 ίππους, από τα 57.500 ευρώ.

Διαβάστε ακόμη: