Διαβάστε στην «axianews» όλο το ρεπορτάζ της εβδομάδας για την οικονομία, το χρηματιστήριο, τις τράπεζες, τις επιχειρήσεις και την πολιτική, με πολλές αποκαλύψεις και πλούσιο παρασκήνιο.

Το μήνυμα των πολιτών προς κυβέρνηση και αντιπολίτευση: Κλείστε τους λογαριασμούς με το κακό παρελθόν της χώρας

Οι πρώτες 100 μέρες της νέας κυβέρνησης Μητσοτάκη και ο άγνωστος παράγων Κασσελάκης- Οι δημοσκόποι συμφωνούν ότι κάτι αλλάζει , αλλά δυσκολεύονται να το προσδιορίσουν  επακριβώς – «Κόκκινη κάρτα» στην κυβέρνηση , δυσπιστία προς την αντιπολίτευση- Ο δύσκολος Σεπτέμβριος για το χρηματιστήριο και οι ελπίδες για καλύτερες επιδόσεις το τελευταίο τρίμηνο του έτους


Undercover

Το νέο κόλπο πριν τις εισαγωγές στο ΧΑ. Προσδιορίζουν κεφαλαιοποίηση στην πιο υψηλή τιμή – Ο Φουρλής και οι λοιπές δυνάμεις

*Ξεκίνησαν πάλι συζητήσεις για την Τέρνα Ενεργειακή, όχι όμως με την First, αλλά με άλλον ισχυρό παίκτη

*Μετά το «Τ» που μπήκε στη βιτρίνα του ΟΤΕ, ακολουθεί Δημόσια Πρόταση ή Πώληση – Η αλλαγή μάνατζμεντ θεωρείται βέβαιη… Δύο κορυφαία Fund επέδειξαν ενδιαφέρον!


ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Μελίνα Δασκαλάκη: «Πώς θα κάνουμε πραγματική διαφορά στις ζωές των ανθρώπων»

Μάρθα Σαμαρά: «Η συνεισφορά στο κοινωνικό σύνολο δεν έχει πρόσημο»

Τάσος Μπινίσκος «Πρωταρχικός στόχος η ψηφιακή αναβάθμισή της πόλης μας»


Εμβληματική πρωτοβουλία του προέδρου του Αχαρναϊκού Άρη Ηλιάδη


Έργα και ημέρες της παρεούλας της κας Φρεζάδου

-H κα υποψήφια δημοτική σύμβο-λος και η ψυχαναλυτική παραδοξολογία

– Τα πολλά λεφτά του Airbnb, η απόπειρα ακύρωσης νόμιμης άδειας δόμησης και οι «πολιτιστικές ευαισθησίες και προσφυγές»!


Βίκυ Αρβανίτη: Βαριές κατηγορίες για τον Ανδρέα Κονδύλη

Δεν έχουν τελειωμό οι περιπέτειες του δήμαρχου Αλίμου αφού στον έλεγχο του πόθεν έσχες του «κούμπωσε» και η καταγγελία για παράνομες πρακτικές!


Κόστος καταστροφών και επιτόκια τα «βαρίδια» για την οικονομία

-Οι οικονομικές συνέπειες των καταστροφών στη Θεσσαλία, επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό με πρόσθετες δαπάνες και επηρεάζουν δυσμενώς την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας


Το μεγάλο comeback των μικρών τραπεζών

-Απόλυτα επιτυχημένη η ΑΜΚ της Optima Bank

-Προχωρά ταχύτατα η συγχώνευση Attica Bank Παγκρήτιας Τράπεζας – Στον δρόμο για το ΧΑ και η Συνεταιριστική Χανίων


ΤΧΣ: Άνοιξε η πόρτα της εξόδου από τις τράπεζες

18,5% premium και 10% πάνω από την ιστορικά υψηλή τιμή η πρόταση της Eurobank στο ΤΧΣ


Φον ντερ Λάιεν: «Η Ε.Ε. να παράγει το 40% της ενέργειας από δικές της ΑΠΕ»

-Η πρόεδρος της Κομισιόν υποσχέθηκε περισσότερη υποστήριξη για την αιολική βιομηχανία – Οι υποχρεώσεις της Ελλάδας και οι μπίζνες που θα γίνουν


Σε χαμηλά από το 2011 οι κινεζικές μετοχές ακινήτων

-Ρευστοποιήσεις και αβεβαιότητα μετά και τις εξελίξεις στην Evergrande


Στο στόχαστρο της Αρχής για το ξέπλυμα Διευθυντές (άνδρες και γυναίκες) καταστημάτων συστημικών τραπεζών στο Κέντρο, τα Βόρεια και Νότια Προάστεια, με βίλες σε πανάκριβες περιοχές και υπερπολυτελή SUV, για ενεργό συμμετοχή σε ξέπλυμα βρώμικου χρήματος με εμβάσματα από Λονδίνο και Εμιράτα προς εγχώριες εταιρίες – δήθεν υποκαταστήματα για αγορά ακινήτων στη Μύκονο, παρακάμπτοντας την Τράπεζα της Ελλάδος!

-Οι δύο βαρβάτες υποθέσεις που ήδη εστάλησαν στον εισαγγελέα – Τα τσουβάλια μετρητά σγια αγορές ακινήτων, τα εμβάσματα από Φορολογικούς Παραδείσους της Αγγλίας και οι ανώνυμες καταγγελίες για κύκλωμα διευθυντών με κάλυψη άνωθεν!


Η αναδυόμενη αξία του χρυσού σε ένα ψηφιακό κόσμο

-Όσο πιο ψηφιακό γίνεται το χρήμα, τόσο θα αναδεικνύεται η αξία του χειροπιαστού


Ποιος είναι άραγε ο ρόλος και η χρησιμότητα της κυρίας Τατιάνας Καραπαναγιώτη, ιδιοκτήτριας του Inside story, μέσω της συμμετοχής της σε Δ.Σ. του ομίλου ΓΕΚ Τέρνα;

-Ως γνωστόν το εν λόγω σάιτ υπονόμευσε όσο κανείς άλλος, την κυβέρνηση Μητσοτάκη, αλλά και κορυφαία πρόσωπα του δημοσίου βίου, μέσα από δημοσιεύματα ύποπτα, κατευθυνόμενα και πρακτορίστικα!


Τα μεγάλα συγκροτήματα «παίζουν» Κασσελάκη

-Για τους δικούς τους λόγους και τάσσονται απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη – Οι δεσμεύσεις στους μεγαλοεκδότες που δεν τηρήθηκαν και οι ανοιχτές υποθέσεις των μιντιαρχών που δεν έκλεισαν, κρατώντας τους σε καθεστώς «ομηρείας»!


Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένας (πολύ γνωστός) εφοπλιστής που του άρεσε να τον δένουν με αλυσίδα στο λαιμό και να τον σέρνουν σαν σκύλο – Η εξομολόγηση μιας Ελληνίδας μοντέλας, σε πάρτι των Νοτίων Προαστίων!


Αυτά συμφώνησαν Ελλάδα και Τουρκία για το μεταναστευτικό

– Απαιτήσεις και ανταλλάγματα εκατέρωθεν! Το καλό κλίμα Μητσοτάκη και Ερντογάν δημιουργεί πρόσφορο έδαφος για διεκδικήσεις και από την Ελλάδα – Αν δεν έχουμε συμφωνία, θα έχουμε τριπλασιασμό των μεταναστών στην χώρα σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο.


Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος άσκησαν οι Εισαγγελικές Αρχές σε νεαρό (τρόπος του λέγειν) και ανερχόμενο (όπως ο ίδιος θεωρεί) επιχειρηματία, μετά από πόρισμα του ΣΔΟΕ και της Αρχής για το ξέπλυμα!


Υπό επιτροπεία ο Στέφανος Κασσελάκης

– Η τρόικα Τσίπρα, Παππά, Πολάκη που θα ελέγχει τα πάντα για την νέα ηγεσία – Τόνωση στις δημοσκοπήσεις αλλά μέχρι τις ευρωεκλογές η περίοδος χάριτος για τον «μικρό Στέφανο» – Η Έφη Αχτσιόγλου και το βαθύ ΣΥΡΙΖΑ θα μιλήσουν μετά την ευρωκάλπη


Οι ευρωεκλογές του 2024 και το όχι στη «λίστα»

-Το «σπάσιμο» σε 5 Εθνικές εκλογικές Περιφέρειες όπου οι υποψήφιοι θα περιλαμβάνονται σε 5 διαφορετικά εκλογικά ψηφοδέλτια!


Στον «πάγο» οι σχέσεις μεταξύ ισχυρής (τρόπος του λέγειν) κυρίας του εφοπλισμού με πανίσχυρη κυρία της κεντρικής εξουσίας

– Η κυρία του εφοπλισμού φέρεται να έχει απωλέσει τα στηρίγματά της άνωθεν…


Πότε θα ντυθεί φαντάρος ο Στέφανος Κασσελάκης

– Τι αποκαλύπτει για τη στράτευση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ο ναύαρχος Αποστολάκης – Ποιες είναι οι επιλογές που έχει μπροστά του!


Παραπομπή σε κακουργηματική δίκη… που αφορά μίζες, προμήθειες, εικονικά και φοροδιαφυγή, για πασίγνωστο παράγοντα της αγοράς, ο οποίος απεγνωσμένα προσπαθεί να την κρατήσει μυστική!


Προαναγγελίες: 1. Οι γλείφτες που κονόμησαν με το ρουφιανιλίκι 2. Τα ύποπτα ΔΣ των μεγάλων εισηγμένων εταιριών – Οι σκοπιμότητες, οι τραπεζίτες, οι τριγωνικές σχέσεις, οι επιστροφές 3. Τα πλαστά και εικονικά τιμολόγια, συνολικής αξίας 240 εκατ. ευρώ (180+ 60) δύο εισηγμένων ομίλων, με κοινές αφετηρίες, κοινά πρόσωπα και τους ίδιους πρωταγωνιστές – Μείνετε «συντονισμένοι»!

Μην χάσετε την «axianews» που κυκλοφορεί το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου

Διαβάστε ακόμη: