Έντονη κινητικότητα εμφανίζει ο χώρος των Μέσων Ενημέρωσης.

Όπως πληροφορούμαι εγκύρως, την Πέμπτη το απόγευμα ο ιδιοκτήτης του KONTRA Aνδρέας Γ. Κουρής είχε συνάντηση με τους επιχειρηματίες Δημήτρη Μπάκο και Γιάννη Καϋμενάκη, που ενδιαφέρονται για την εξαγορά του καναλιού.

Είχε προηγηθεί ο έλεγχος από τη Deloitte και το μόνο που απομένει είναι η μεταβίβαση των μετοχών αν βέβαια οι δύο πλευρές καταλήξουν σε συμφωνία.

Το τίμημα ακούγεται ότι ανέρχεται σε 15 εκατ. ευρώ, περιλαμβανομένων των δανείων και υποχρεώσεων του τηλεοπτικού σταθμού, που κατά τον Ανδρέα Κουρή δεν ξεπερνούν τα 3-4 εκατ. ευρώ, ενώ οι Μπακοκαυμενάκηδες πριν τον έλεγχο της Deloitte ισχυρίζονταν ότι τα χρέη ξεπερνούσαν τα 10-11 εκατ. ευρώ!

Εξελίξεις αναμένονται και στο ACTION24, αφού ο ιδιοκτήτης του Διονύσης Παναγιωτάκης, έδωσε τα χέρια με τους δύο επιχειρηματίες, υπογράφοντας προσύμφωνο που λήγει στα τέλη του προσεχούς Ιουνίου.

Το τίμημα κυμαίνεται γύρω στα 7 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 3-4 είναι χρέη και υποχρεώσεις.

Οπότε αν το deal ολοκληρωθεί τότε ο Δ. Παναγιωτάκης θα βάλει στην τσέπη γύρω στα 3 εκατ. ευρώ καθαρά!

Αντίθετα η διαπραγμάτευση για το ΟΡΕΝ έχει βραχυκυκλώσει εξαιτίας της παρελκυστικής τακτικής που ακολουθούν οι συνεργάτες του Ιβάν Σαββίδη.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως από το επιτελείο Σαββίδη μεταφέρθηκε στους Αρκάδες «εφοπλιστές» ότι τελικά ο Ρώσος επιχειρηματίας παραχωρεί μόνο το 33% των μετοχών και όχι το πλειοψηφικό πακέτο!