Τα έργα στο Μετρό προχωρούν, για τη νέα Γραμμή 4 και παράλληλα ξεκινούν και οι διαγωνισμοί για την διαμόρφωση των επίγειων χώρων.

Τους αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς πραγματοποιεί, ως αναθέτουσα αρχή η Ανάπλαση Αθήνας Α.Ε. σε συνεργασία με το Δήμο Αθηναίων και την Αττικό Μετρό. που υλοποιεί τα έργα της Γραμμής 4.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τους σταθμούς Ακαδημία, Αλεξάνδρας, Δικαστήρια, Εξάρχεια, Ευαγγελισμός, Κολωνάκι και Κυψέλη οι οποίοι βρίσκονται εντός των ορίων του Δήμου Αθηναίων και για τους οποίους θα πραγματοποιηθούν ανοιχτοί διαγωνισμοί. Η Ανάπλαση Αθήνας Α.Ε. έχει λάβει ήδη την απόφαση για την προκήρυξη των επτά διαγωνισμών οι οποίοι θα πραγματοποιηθούν στις 29 Σεπτεμβρίου, με στόχο να ολοκληρωθούν στο τέλος του τρέχοντος έτους.

Στον πρώτο διαγωνισμό περιλαμβάνονται οι σταθμοί: Εξάρχεια, Κολωνάκι, Ευαγγελισμός και στον δεύτερο οι σταθμοί Κυψέλη, Αλεξάνδρας, Δικαστήρια, Ακαδημία.

Οι εν λόγω διαγωνισμοί αφορούν στη διαμόρφωση των επίγειων χώρων, αλλά και την ανάπλαση των περιοχών, γύρω από τους σταθμούς, με τη χρήση -όσο το δυνατόν- περισσότερων υιλικών, φιλικών προς το περιβάλλον.

Διαβάστε ακόμη: