Να μην εκδοθεί στην Ιταλία ζητάει ο 60χρονος μαφιόζος, οπαδός της Νάπολι που συνελήφθη στην Κέρκυρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, ο δικηγόρος του επικαλείται ότι έχει δημιουργήσει οικογένεια στην Ελλάδα. Επιπλέον ο 60χρονος υποστηρίζει ότι για τα οικονομικά αδικήματα που κατηγορείται έχουν παραγραφεί στην Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται ότι ο 60χρονος συνελήφθη το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής σε περιοχή της Κέρκυρας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κέρκυρας.

Σε βάρος του εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης της Εισαγγελίας της Νάπολη, για εγκληματική οργάνωση και οικονομικά αδικήματα.

Κέρκυρα: Τον πρόδωσε η αγάπη του για τη Νάπολι

Η αγάπη του για την ποδοσφαιρική ομάδα Νάπολι ήταν αυτή που τον πρόδωσε και οδήγησε στον εντοπισμό του.

Ειδικότερα μία φωτογραφία του 60χρονου να πανηγυρίζει στο στολισμένο με σύμβολα της Νάπολι μπαλκόνι στην Κέρκυρα για το πρωτάθλημα που κέρδισε η ομάδα του ήταν αρκετή για να ξετυλίξει το κουβάρι για τον εντοπισμό του.

Οι καραμπινιέρι σε συνεργασία με τις ελληνικές αρχές κατάφεραν να τον συλλάβουν, καθώς για 11 χρόνια τα ίχνη του είχαν χαθεί.

Κέρκυρα: Ποιος είναι ο Ιταλός μαφιόζος που συνελήφθη και δούλευε σεφ

Σύμφωνα με όσα προέκυψαν, ο Ιταλός ήταν κάτοικος Κέρκυρας για πολλά χρόνια, ενώ σύμφωνα με την ΕΡΤ εργαζόταν σαν μάγειρας, απέκτησε οικογένεια στο νησί και έχει ένα μεγάλο παιδί.

Ο 60χρονος συνελήφθη την Παρασκευή (4/8) από στελέχη της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κέρκυρας.

Ενώπιον του εισαγγελέα ισχυρίστηκε ότι δεν κατηγορείται για εγκλήματα του ποινικού δικαίου, αλλά του οικονομικού δικαίου, όπως ξέπλυμα χρήματος.

Ο Ιταλός έχει καταδικαστεί σε 14 χρόνια φυλακή και φέρεται να δραπέτευσε το 2012. Έκτοτε αναζητούνταν ενώ σε βάρος του είχε εκδοθεί και ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το όνομά του είχε συμπεριληφθεί σε λίστα με τους πιο επικίνδυνους φυγόδικους του υπουργείου Εσωτερικών της Ιταλίας.

Κέρκυρα: Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

Συνελήφθη απογευματινές ώρες χθες, Παρασκευή 4 Αυγούστου 2023 σε περιοχή της Κέρκυρας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κέρκυρας, 60χρονος αλλοδαπός σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης της Εισαγγελίας της Νάπολη, για εγκληματική οργάνωση και οικονομικά αδικήματα.

Ο εντοπισμός και η σύλληψή του είναι αποτέλεσμα επιχείρησης που συντονίστηκε από τη Διεύθυνση Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριακών στοιχείων και τη συνδρομή των Ιταλικών Αρχών.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Διαβάστε ακόμη: