Μείζον ζήτημα έχει ανακύψει, κατά τις πληροφορίες, σε 3 μεγάλες εισηγμένες εταιρείες κατόπιν ανεπαρκών εξηγήσεων που έχουν παραθέσει οι αρμόδιες Επιτροπές Ελέγχου των εισηγμένων προς τις Ανεξάρτητες Αρχές που έχουν επιληφθεί!

Όπως αναφέρουν αξιόπιστοι κύκλοι, η εγκυρότητα των οποίων δεν δύναται να αμφισβητηθεί, σε 3 εισηγμένες εκ των 5 στις οποίες υπήρξαν οι σχετικοί έλεγχοι, οι Επιτροπές Ελέγχου φέρεται να μην έχουν ακολουθήσει τις απαιτούμενες διαδικασίες ως όφειλαν βάσει του νόμου, με αποτέλεσμα να έχουν πραγματοποιηθεί πράξεις ή παραλείψεις καθώς και αποφάσεις που επηρεάζουν τα οικονομικά αποτελέσματα σε βάρος του επενδυτικού κοινού!

Ειδικά όσον αφορά την μία εκ των δύο, όπου μια κρίσιμη και καθοριστική απόφαση δεν έχει δικαιολογηθεί επαρκώς και δεν υποστηρίζεται από τα δεδομένα που έχουν παρασχεθεί στην Ανεξάρτητη Αρχή!

Έγκυροι κύκλοι υποστηρίζουν ότι το ζήτημα εξελίσσεται σε μείζον και στον βαθμό που δεν επιλυθεί επαρκώς και σε βάθος, προκειμένου να αποκατασταθεί η εκκρεμότητα τόσο ως προς την επίδραση στα οικονομικά αποτελέσματα, όσο και ως προς την πλήρη ενημέρωση και αιτιολόγηση στις Αρχές, τότε το θέμα θα παραπεμφθεί στην Επ. Κεφαλαιαγοράς δια τα περαιτέρω!

Διαβάστε ακόμη: