Αρνητικά ξεκίνησε η διαπραγμάτευση του S&P 500 σήμερα Πέμπτη καθώς οι επενδυτές ανησυχούν για τη συνεχιζόμενη προοπτική ανόδου των επιτοκίων. Οριακά θετικός ο κεντρικός βιομηχανικός μέσος Dow Jones.

Ο δείκτης της ευρείας αγοράς υποχώρησε 0,5%, ενώ ο Nasdaq Composite σημείωσε πτώση 0,8%. Ο βιομηχανικός μέσος όρος Dow Jones ανατρέπει την τάση, σημειώνοντας άνοδο της τάξεως των 53 μονάδων.

«Η αγορά αντιδρά σε ισχυρότερα οικονομικά στοιχεία και δεδομένα που δεν επιβεβαιώνουν τη διόρθωση του πληθωρισμού», σύμφωνα με την Smith Capital Investors.

Σημειώνεται ότι τα επιτόκια αυξήθηκαν την Πέμπτη, με την απόδοση των 10ετών ομολόγων αναφοράς να βρίσκεται πάνω από το 4%. Η απόδοση των 2ετών τίτλων έφτασε σε επίπεδα που δεν έχουν παρατηρηθεί για περισσότερο από μια δεκαετία.

Η αύξηση του κόστους εργασίας και η υποχώρηση των αιτήσεων ανεργίας που αναφέρθηκαν νωρίς την Πέμπτη δείχνουν την πιθανότητα η Fed να αυξήσει το επιτόκιο αναφοράς κατά 0,25 ποσοστιαίες μονάδες αργότερα αυτόν τον μήνα.

Η δείκτες διαπραγματεύονται σε συνέχεια μιας μεικτής συνεδρίασης στη Wall Street  την Τετάρτη, με τον S&P 500 και τον Nasdaq Composite να υποχωρούν ενώ ο Dow σημείωσε μικρή άνοδο.

Ο S&P 500 και ο Nasdaq βρίσκονται σε τροχιά για δεύτερη συνεχόμενη χαμένη εβδομάδα για πρώτη φορά από τον Δεκέμβριο. Ο Dow, βρίσκεται σε καλό δρόμο για την πέμπτη συνεχόμενη αρνητική εβδομάδα του, για πρώτη φορά από τον Μάιο του 2022.

Η άνοδος των αποδόσεων των ομολόγων και οι ανησυχίες για μια δυνητικά μεγαλύτερη από την αναμενόμενη άνοδο από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ έχουν τροφοδοτήσει τις ανησυχίες των επενδυτών τις τελευταίες ημέρες, πλήττοντας το ράλι των αρχών του έτους.

Στο μέτωπο των εταιρικών κερδών, οι μετοχές της Salesforce και της Okta εκτινάχθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας λόγω ισχυρών αποτελεσμάτων που ανακοίνωσαν. Οι μετοχές της Tesla, δημοφιλείς στους ιδιώτες επενδυτές, έχασαν 5% αφού η εταιρεία απέτυχε να αποκαλύψει λεπτομέρειες οποιουδήποτε οχήματος επόμενης γενιάς κατά την πολυαναμενόμενη ημέρα επενδυτών της Τετάρτης.

Η πτώση άσκησε πίεση στα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης S&P 500 και Nasdaq-100.

Διαβάστε περισσότερα