Στην ανάκληση 362.758 αυτοκινήτων στις ΗΠΑ προχωρά η Tesla, η οποία επικαλείται προβλήματα στο λογισμικό για την πλήρως αυτόνομη οδήγηση, τα οποία μπορεί να προκαλέσουν σοβαρά ατυχήματα.

Η ανάκληση αφορά τα μοντέλα S από το 2016 ως το 2023, το Model X, Model 3 από το 2017 ως το 2023 και το Model Y από το 2020 ως το 2023 με το λογισμικό FSD Beta.

Η αμερικανική Εθνική Διοίκηση Ασφάλειας Κυκλοφορίας στους Αυτοκινητόδρομους (NHTSA) εκτιμά ότι τα προβλήματα επιτρέπουν στα αυτοκίνητα να υπερβαίνουν τα όρια ταχύτητας, όπως και ότι «περνούν διασταυρώσεις με παράνομο ή απρόβλεπτο τρόπο».

Η συμπεριφορά των αυτόνομων αυτοκινήτων της εταιρείας του Έλον Μασκ, αυξάνει τον κίνδυνο σύγκρουσης και πρόκλησης σοβαρού ατυχήματος.

Κατά την NHTSA τα προβλήματα μπορεί να εμφανιστούν σε πολύ συγκεκριμένες συνθήκες, όταν το αυτοκίνητο περνά με κίτρινο από συγκεκριμένες διασταυρώσεις ή σε συγκεκριμένες συνθήκες φωτισμού από τον ήλιο.

Η Tesla πρόκειται να διαθέσει δωρεάν μια over-the-air (OTA) ενημέρωση για το λογισμικό. Δηλώνει πάντως ότι δεν γνωρίζει αν έχουν συμβεί ατυχήματα ή δυστυχήματα λόγω του λογισμικού αυτόνομης οδήγησης.

Διαβάστε ακόμη: