Σε 36.187 έφτασε ο αριθμός των νεκρών από τους ισχυρούς σεισμούς στην Τουρκία, που σημειώθηκαν την περασμένη εβδομάδα, όπως ανακοίνωσε σήμερα η τουρκική υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών AFAD.

Σύμφωνα με την AFAD, πάνω από 4.300 μετασεισμοί έχουν σημειωθεί στην πληγείσα ζώνη μετά την αρχική, ισχυρή σεισμική δόνηση.

Σεισμός στην Τουρκία: Μετά από 248 ώρες, ανέσυραν ζωντανή 17χρονη

Σε θαύμα παραπέμπουν οι συγκλονιστικές εικόνες από την Τουρκία, καθώς έντεκα ημέρες μετά τον φονικό σεισμό, οι διασώστες κατάφεραν να ανασύρουν μία 17χρονη από τα συντρίμμια.

Η διάσωση της Αλέινα έγινε στην περιοχή του Καγιάμπασι στο Καχραμάνμαρας.

Το κορίτσι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Σεισμός στην Τουρκία: Πάνω από 36.100 νεκροί - Μετά από 248 ώρες ανέσυραν ζωντανή 17χρονη

Τουρκία: Επέστρεψε η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης – «Κουβαλάμε εικόνες γεμάτες πόνο»

Για τις εικόνες που αντίκρισαν και για τον τρόπο που τους αντιμετώπιζαν οι σεισμόπληκτοι της Τουρκίας μίλησαν μέλη της επίλεκτης ομάδας ειδικών αποστολών, που επέστρεψαν σήμερα (16/2) το πρωί από τη γείτονα χώρα.

Αξίζει να σημειωθεί πως πρόκειται για μια ομάδα 35 ανθρώπων, που πήραν άδεια από τις δουλειές τους, όπως αποκάλυψε η Χριστίνα Ρίτσου, μέλος της ομάδας, προκειμένου να συνδράμουν στη διάσωση ανθρώπων μέσα σε απίστευτα αντίξοες συνθήκες.

Ο Γιώργος Ρουμελιώτης, πρόεδρος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, ανέφερε στην «Κοινωνία Ώρα MEGA»: «Εργαστήκαμε και βγάλαμε 3 άτομα, νεκρά δυστυχώς, ήταν πατέρας και δύο παιδιά. Οι συνθήκες ήταν πολύ δύσκολες. Το κρύο είναι απίστευτο, ο κόσμος δεν έχει πού να μείνει, δεν έχει να φάει, γενικά δεν έχει τίποτα. Το πρόβλημα ήταν πώς γίνεται σε ένα συγκρότημα πολυκατοικιών δεκαώροφων να έγιναν όλα χαλίκι;».

«Δουλέψαμε στο camp των Ηνωμένων Εθνών αυτοί μας έλεγαν πού να δουλέψουμε και πού πρέπει να πάμε. Πήγαμε για να δουλέψουμε σε βάρδιες και τελικά δεν σταματούσαμε να δουλεύουμε από το πρωί μέχρι την επόμενη μέρα συνεχώς. Αφήσαμε πίσω μία κατεστραμμένη πόλη και ανθρώπους να χρειάζονται βοήθεια. Από τον κόσμο στην Τουρκία βρήκαμε μεγάλη αγάπη», πρόσθεσε.

Σχετικά με τις επιχειρήσεις διάσωσης, η κα Ρίτσου είχε αναφέρει στην εκπομπή νωρίτερα ενώ η αποστολή επέστρεφε στον Πειραιά: «Οι εικόνες που κουβαλάμε όλοι μας, είναι κατακλυσμένες από πολύ πόνο, απελπισία, και ταυτόχρονα ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ σε όσους όταν μας είδαν να καταφθάνουμε, μας ζητούσαν την βοήθεια μας για να σώσουμε έστω και έναν», ενώ πρόσθεσε: «Είμαστε από το περασμένο Σάββατο εκεί, με το που φτάσαμε δεν προλάβαμε να στήσουμε καν τις σκηνές μας, βγήκαμε αμέσως στο πεδίο γιατί ξέραμε ότι μας περίμεναν. Στα συντρίμμια πήγαν οι διασωστικές ομάδες, εμείς, ήμασταν εκεί σε 24ωρη βάση».

 

Διαβάστε ακόμη: