Οι αμερικανικές μετοχές υποχώρησαν την Τετάρτη, την πρώτη ημέρα του Μαρτίου, καθώς οι επενδυτές προσπαθούσαν να ανακτήσουν τη θέση τους μετά από έναν μήνα που χάθηκε και οι αποδόσεις των ομολόγων συνέχισαν την άνοδο τους.

Ο βιομηχανικός μέσος όρος Dow Jones υποχώρησε 51 μονάδες, ή 0,1%. Ο S&P 500 υποχώρησε 0,2% και ο Nasdaq Composite κινήθηκε κάτω από την flat line.

Οι μετοχές διαπραγματεύθηκαν χαμηλότερα καθώς οι αποδόσεις των ομολόγων διεύρυναν τα κέρδη τους.

Η απόδοση του 1 έτους αυξήθηκε περίπου 3 μονάδες βάσης πάνω από το 5%.

Την Τρίτη, η απόδοση αναφοράς 10 ετών έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο, λίγο κάτω από το 4%.

Το συναίσθημα αρχικά ενισχύθηκε μετά την κυκλοφορία πολύ ισχυρότερων από το αναμενόμενο δεδομένων από την Κίνα.

Το Εθνικό Γραφείο Στατιστικής της χώρας δήλωσε ότι ο επίσημος PMI παραγωγής αυξήθηκε στο 52,6 τον Φεβρουάριο – ένα υψηλό που δεν έχει παρατηρηθεί από τον Απρίλιο του 2012.

Οι κινήσεις έρχονται αφότου η Wall Street την Τρίτη έκλεισε ένας “ηττημένος” Φεβρουάριος για τις μετοχές

Ο Dow οδήγησε τους μέσους όρους προς τα κάτω, κλείνοντας τον μήνα με πτώση 4,19%. Ο S&P 500 και Nasdaq Composite πτώση 2,61% και 1,11% αντίστοιχα.

Η διολίσθηση του Φεβρουαρίου παρέσυρε τον Dow σε αρνητικό έδαφος για το έτος, ενώ οι άλλοι δύο δείκτες εξακολουθούν να διατηρούν τα κέρδη τους.

Η πτώση σηματοδότησε μια στροφή σε σχέση με το ράλι του Ιανουαρίου και προκλήθηκε εν μέρει από τα στοιχεία-βόμβα για τις θέσεις εργασίας που ήρθαν την πρώτη εβδομάδα του μήνα, σύμφωνα με τον Keith Buchanan, ανώτερο διαχειριστή χαρτοφυλακίου στην Globalt Investments.

Οι μισθοδοσίες των μη γεωργικών υπηρεσιών αυξήθηκαν κατά 517.000 τον Ιανουάριο, σύμφωνα με την έκθεση, η οποία συνέτριψε τις 187.000 που εκτιμήθηκαν από οικονομολόγους που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones.

«Υπήρξε ένα σημείο καμπής στο οποίο μπορούμε όλοι να επισημάνουμε», είπε ο Buchanan. «Η αγορά είχε μια στιγμή όπου οι συμμετέχοντες συνειδητοποίησαν ότι ίσως η αγορά εργασίας είναι αρκετά σφιχτή ώστε να συνεχίσει να θέτει τις βάσεις για την αύξηση της επιθετικότητας».

Διαβάστε περισσότερα