Για να ξέρετε τι ακριβώς συμβαίνει, σας ενημερώνουμε εγκύρως, ότι οποιαδήποτε απόπειρα της Τουρκίας να πραγματοποιήσει έρευνες νότια της Κρήτης σε ελληνικά χωρικά ύδατα, θα αντιμετωπιστεί με στρατιωτικά μέσα.

Η Ελλάδα δεν αναγνωρίζει το ψευδοσύμφωνο της Τουρκολιβυκής ΑΟΖ και είναι αποφασισμένη να προστατέψει τα κυριαρχικά της δικαιώματα, κινητοποιώντας το Πολεμικό Ναυτικό.

Η προαναγγελία γεωτρήσεων από την Τουρκία κλιμακώνει επικίνδυνα την κρίση και γι΄ αυτό οι Αμερικανοί διαμήνυσαν στον Καλίν ότι θα πρέπει επειγόντως να βρεθεί κάποια λύση.

Οι πιέσεις για μια συνάντηση Ερντογάν-Μητσοτάκη στο περιθώριο της Συνόδου της Πράγας είναι ισχυρές.

Βέβαια από μόνη της η συνάντηση δεν λύνει το πρόβλημα, ειδικά αν ο Ερντογάν τη χρησιμοποιήσει ως ένα ακόμη βήμα για να προβάλλει τις παράλογες διεκδικήσεις στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο.

Ο Τούρκος πρόεδρος είναι εγκλωβισμένος και η αντιπολίτευση τον περιμένει στη γωνία.

Αν δεν προχωρήσει σε νέες προκλήσεις στη Μεσόγειο θα τον κατηγορήσουν για δειλία.

Γι΄ αυτό άλλωστε όλα τα κόμματα της τουρκικής αντιπολίτευσης προβάλλουν ακραίες θέσεις που ξεπερνούν την επιθετική ρητορική του Ερντογάν.

Τον σπρώχνουν να προκαλέσει θερμό επεισόδιο γιατί γνωρίζουν, ότι μια τέτοια εξέλιξη θα σηματοδοτήσει το τέλος του σουλτάνου και θα ξεμπερδεύουν μαζί του.

Αν δεν προχωρήσει σε επιθετικές ενέργειες τον περιμένουν στις εκλογές, προεξοφλώντας την ήττα του.

Όπως αντιλαμβάνεστε η κατάσταση περιπλέκεται επικίνδυνα, γι΄ αυτό και οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις βρίσκονται με το δάκτυλο στη σκανδάλη.

Διαβάστε ακόμη: