Δυνατό ψηφοδέλτιο Επικρατείας δείχνει να ετοιμάζει ο Αλέξης Τσίπρας, ψηφοδέλτιο το οποίο θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, σε εκλόγιμη θέση θα είναι η Έλενα Ακρίτα, η οποία ξεπέρασε τους ενδοιασμούς της και λέει το «ναι» στην πρόταση Τσίπρα, παρά το επικοινωνιακό πλήγμα που θα δεχτεί η ίδια, όταν εδώ και χρόνια «αλωνίζει» ως ανεξάρτητη και α΄δεκαστη κριτής των πάντων.

Πρόκειται ασφαλώς για μια πολύ σημαντική υποψηφιότητα, η οποία αναμένεται να φέρει στην πρώτη γραμμή τα ανθρώπινα δικαιώματα, και ενώ μπορεί να μην ανεβάσει επίπεδο στην κοινοβουλευτική παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ, θα αποτελέσει ένα επικοινωνιακό τέχνασμα που θα δώσει έρεισμα για πολλές συζητήσεις, άρα και προβολή – διαφήμιση.

Σε εκλόγιμη θέση, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αναμένεται να είναι ο πρώην αρχηγός ΓΕΕΘΑ και υπουργός Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης, ο Όθωνας Ηλιόπουλος, καθηγητής Ογκολογίας και Γενετικής στην Ιατρική Σχολή του Harvard, που θα εκπροσωπήσει την ομογένεια στο ψηφοδέλτιο του κόμματος και που θα έρθει για εγκατάσταση στην Αθήνα, αλλά και η Πόπη Τσαπανίδου, εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος.

Πολύ πιθανό είναι να βρεθεί στο Επικρατείας ένα από τα δημοφιλέστερα (και επαρκέστερα, κατά την άποψη της στήλης, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ), ο δικηγόρος και εργατολόγος Διονύσης Τεμπονέρας.

Πιθανότατα θα είναι, επίσης, η στρατηγός ε.α. με ευδόκιμη θητεία και με μεγάλο κύρος στην ΕΛ.ΑΣ., Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, αλλά και η Ζωρζέτα Λάλη, με θητεία σε ανώτερες διευθυντικές θέσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ενδιαφέρον, δε, εμφανίζει αν θα είναι στο Επικρατείας η Λούκα Κατσέλη, έστω και σε μη εκλόγιμη θέση. Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας, πάντως, χειρίζεται προσωπικά ο Αλέξης Τσίπρας, με τις πληροφορίες να επιμένουν πως θα περιλαμβάνει και άλλες εκπλήξεις.

Διαβάστε περισσότερα