search

MAIN STREET

Με θετικό πρόσημο έκλεισε η διαπραγμάτευση των Ευρωπαϊκών δεικτών μετά την σταθεροποίηση της αγοράς ομολόγων

Σε θετικό έδαφος βρέθηκαν σήμερα Τετάρτη οι Ευρωπαϊκές αγορές, αντιστρέφοντας την αρνητική τάση που παρατηρήθηκε στην προηγούμενη συνεδρίαση.

Χρηματιστήριο-Κλείσιμο: Άνοδος 1,63%, σε νέα υψηλά έτους η αγορά

Σε θετικό έδαφος βρέθηκαν σήμερα Τετάρτη οι Ευρωπαϊκές αγορές, αντιστρέφοντας την αρνητική τάση που παρατηρήθηκε στην προηγούμενη συνεδρίαση.

Ο δείκτης Stoxx σημείωσε άνοδο 1,3% αργά το απόγευμα και όλοι οι κλάδοι και τα μεγάλα χρηματιστήρια να σημειώνουν άνοδο για την ημέρα. Οι μετοχές της λιανικής κατέγραψαν κέρδη, 2,7%, ακολουθούμενες από τις μετοχές εταιριών που παρέχουν χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, με άνοδο 2,1%.

Τα κέρδη ήρθαν σε συνέχεια της σταθεροποίησης στην αγορά κρατικών ομολόγων, τα οποία την Τρίτη κλονίστηκαν από την ανακοίνωση της BoJ ότι θα επιτρέψει στις 10ετείς αποδόσεις της Ιαπωνίας να ανέβουν έως και 0,5%, σε σύγκριση με 0,25% προηγουμένως.

Οι περιφερειακές αγορές κινήθηκαν πτωτικά εχθές Τρίτη, καθώς οι επενδυτές ξαφνιάστηκαν από τον αιφνιδιασμό της κεντρικής τράπεζας της Ιαπωνίας να διευρύνει το ανώτατο όριο των αποδόσεων των 10ετών ιαπωνικών κρατικών ομολόγων.

Η Τράπεζα της Ιαπωνίας – ανατρεπτική κατά το σύνηθες σε σύγκριση με τις περισσότερες μεγάλες κεντρικές τράπεζες – άφησε επίσης το βασικό της επιτόκιο αμετάβλητο στο -0,1% την Τρίτη και υποσχέθηκε να αυξήσει σημαντικά το ποσοστό των αγορών 10ετών κρατικών της ομολόγων, διατηρώντας τη στάση της εξαιρετικά χαλαρής νομισματικής πολιτικής .

Την ίδια ώρα οι παγκόσμιες αγορές ομολόγων σταθεροποιήθηκαν μετά από ένα βαρύ ξεπούλημα που πυροδοτήθηκε από την αιφνιδιαστική απόφαση της Τράπεζας της Ιαπωνίας να χαλαρώσει την πολιτική της και να καθηλώνει τις αποδόσεις κοντά στο μηδέν.

Διαβάστε ακόμη: