Η Amazon προσθέτει μια λειτουργία στο σύστημα πληρωμών που βασίζεται στην παλάμη που θα επιτρέπει στους χρήστες να αγοράζουν αλκοόλ σύροντας το χέρι τους.

Το σύστημα, που ονομάζεται Amazon One, επιτρέπει στους ανθρώπους να πληρώνουν για αντικείμενα τοποθετώντας την παλάμη τους πάνω από μια συσκευή σάρωσης.

Για να αγοράσουν αλκοόλ, οι χρήστες πρέπει να ανεβάσουν μια ταυτότητα που έχει εκδοθεί από την κυβέρνηση στον ιστότοπο του Amazon One, έγραψε η εταιρεία σε μια ανάρτηση ιστολογίου τη Δευτέρα.

Η Amazon είπε ότι δεν αποθηκεύει αναγνωριστικά χρηστών και ότι ένας τρίτος πάροχος επαληθεύει την τεκμηρίωση.

Οι μπάρμαν θα μπορούν να επαληθεύσουν ότι ένας χρήστης του Amazon One είναι ενήλικας μέσω ενός μηνύματος «21+» που εμφανίζεται όταν χρησιμοποιεί τη συσκευή και κάνοντας μια «οπτική αντιστοίχιση» του χρήστη με μια φωτογραφία που ανέβασε ο χρήστης που εμφανίζεται στο οθόνη, σύμφωνα με την ανάρτηση του ιστολογίου.

Η Amazon εισήγαγε την τεχνολογία ολίσθησης της παλάμης το 2020, πλαισιώνοντας το σύστημα ως μέσο για να κάνει την εμπειρία αγορών των πελατών ταχύτερη και πιο αποτελεσματική.

Έχει εισαγάγει το Amazon One σε ορισμένα από τα καταστήματα ψιλικών Fresh και Go, μαζί με επιλεγμένες τοποθεσίες Whole Foods.

Οι αθλητικοί και ψυχαγωγικοί χώροι έχουν επίσης υιοθετήσει την τεχνολογία, ενώ η Panera Bread άρχισε να δοκιμάζει το Amazon One σε δύο από τα εστιατόριά της νωρίτερα φέτος.

Αρχικά, το στάδιο μπέιζμπολ Coors Field στο Ντένβερ του Κολοράντο, θα επιτρέψει στους συμμετέχοντες να χρησιμοποιήσουν το Amazon One για να αγοράσουν αλκοόλ, είπε η Amazon.

Διαβάστε περισσότερα