Ο δείκτης Dow Jones διαπραγματεύτηκε ανοδικά κατά 124 μονάδες, ή 0,4%, στο άνοιγμα της διαπραγμάτευσης. Ο Nasdaq Composite σημείωσε άνοδο 0,3% με τα κέρδη να περιορίζονται καθώς οι επενδυτές αξιολόγησαν ένα σύνολο οικονομικών αποτελεσμάτων εταιριών τεχνολογίας, ενώ ο S&P 500 κέρδισε 0,5%.

Οι μετοχές της Amazon υποχώρησαν περισσότερο από 3%. Ο διαδικτυακός λιανοπωλητής είπε ότι η επιχειρηματική του δραστηριότητα στο cloud επιβραδύνθηκε όταν ανέφερε τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου, αν και ξεπέρασε τις προσδοκίες της Wall Street για έσοδα το τρίμηνο.

Η Snap υποχώρησε 19% μετά από απώλεια εσόδων. Οι μετοχές του Pinterest υποχώρησαν περισσότερο από 12% μετά την έκδοση απογοητευτικών προσδοκιών για την αύξηση των εσόδων του δεύτερου τριμήνου.

Η  First Solar υποχώρησε σχεδόν 12% μετά την αδυναμία να φτάσει τις προσδοκίες των αναλυτών της Wall Street για τις επιδόσεις της κατά το πρώτο τρίμηνο, βάζοντας τη μετοχή σε ρυθμό για τη χειρότερη μέρα της από το 2021.

Καλύτερη από το αναμενόμενο η σεζόν των οικονομικών αποτελεσμάτων

Η σεζόν των οικονομικών αποτελεσμάτων ήταν καλύτερη από το αναμενόμενο.

Από τις περίπου 260 εταιρείες του S&P 500 που έχουν αναφέρει κέρδη, περίπου το 80% έχει αναφέρει θετικές εκπλήξεις, σύμφωνα με τα στοιχεία του FactSet.

Οι μετοχές της Intel σημείωσαν άνοδο περισσότερο από 8% αφού η εταιρεία ημιαγωγών ξεπέρασε τις εκτιμήσεις.

Εν τω μεταξύ τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν το πρωί της Παρασκευής έδειξαν ότι ο δείκτης τιμών των προσωπικών καταναλωτικών δαπανών αυξήθηκε κατά 0,3% τον Μάρτιο, κάτι που ήταν σύμφωνο με τις προσδοκίες των οικονομολόγων.

Ο δείκτης είναι ένας βασικός δείκτης μέτρησης του πληθωρισμού για την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, η οποία έχει προγραμματίσει συνάντηση πολιτικής για την επόμενη εβδομάδα.

Διαβάστε περισσότερα