Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης των μετοχών στις ΗΠΑ υποχώρησαν την Τρίτη, καθώς τα υψηλότερα επιτόκια συνεχίζουν να πιέζουν το κλίμα της αγοράς.

Συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης Dow Jones Industrial Average υποχώρησαν 317 μονάδες ή 0,94%. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης S&P 500
υποχώρησαν 0,73% και τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης Nasdaq-100 υποχώρησαν σχεδόν κατά 1%.

Υπενθυμίζεται ότι οι αγορές στις ΗΠΑ παρέμειναν κλειστές τη Δευτέρα λόγω της αργίας της Ημέρας των Προέδρων.

Οι μετοχές της Home Depot σημείωσαν πτώση 3,8% στην προσυνεδριακή διαπραγμάτευση, αφού ο λιανοπωλητής οικιακών προϊόντωνπαρουσίασε έσοδα χαμηλότερα από τα αναμενόμενα για το τέταρτο τρίμηνο του 2022.

Η Walmart, υποχώρησε επίσης περισσότερο από 2% μετά την δημοσίευση των τελευταίων τριμηνιαίων αποτελεσμάτων της.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς σκαρφάλωσε στο 3,87%, ενώ το επιτόκιο 2 ετών ανέβηκε στο 4,669%.

Αυτές οι κινήσεις βασίζονται στα κέρδη της περασμένης εβδομάδας για τις αποδόσεις, τα οποία αυξήθηκαν καθώς οι έμποροι αντιμετώπιζαν υψηλότερα από το αναμενόμενο στοιχεία για τον πληθωρισμό.

Οι αναλυτές ανησυχούν ότι ο επίμονος πληθωρισμός θα οδηγήσει την Ομοσπονδιακή Τράπεζα να διατηρήσει τα επιτόκια υψηλότερα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα – κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει την οικονομία σε ύφεση.

«Τα αποτελέσματα της αγοράς μετοχών ήταν μικτά την περασμένη εβδομάδα λόγω ανησυχιών για τον πληθωρισμό», έγραψε ο επικεφαλής επενδυτικής στρατηγικής της Oppenheimer, John Stoltzfus. «Τα δεδομένα αυτής της εβδομάδας ενδέχεται να παρέχουν κάποια σαφήνεια σε ζητήματα που παραμένουν ενοχλητικά για τις αγορές».

Μετά από μια εβδομάδα πτώσης

Ο Dow υποχώρησε 0,1% την περασμένη εβδομάδα, σημειώνοντας την τρίτη συνεχόμενη εβδομαδιαία πτώση του. Ο S&P 500 υποχώρησε για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα, χάνοντας 0,3%. Ο βαρύς για την τεχνολογία Nasdaq Composite υποχώρησε την τάση, σημειώνοντας άνοδο 0,6%.

Η Fed την Τετάρτη έχει προγραμματίσει να δημοσιεύσει τα πρακτικά από τη συνεδρίασή της στις 31 Ιανουαρίου και 1 Φεβρουαρίου.

Η κεντρική τράπεζα αύξησε τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης μετά από αυτή τη συνεδρίαση.

Διαβάστε περισσότερα