Ο έξι φορές Ολυμπιονίκης της ποδηλασίας, Κρις Χόι, αποκάλυψε σε συνέντευξή του στους Sunday Times ότι πάσχει από καρκίνο σε τελικό στάδιο, με τους γιατρούς να του δίνουν περιθώριο ζωής από δύο έως τέσσερα χρόνια.

Ο 48χρονος Σκωτσέζος αθλητής είχε ανακοινώσει νωρίτερα μέσα στη χρονιά ότι έχει διαγνωστεί με καρκίνο, χωρίς όμως να αποκαλύψει τον τύπο. Στη συνέντευξή του, ανέφερε ότι πρόκειται για πρωτοπαθή καρκίνο του προστάτη, ο οποίος έχει πλέον εξαπλωθεί στα οστά του, κάτι που τον κατατάσσει στο τέταρτο στάδιο της νόσου.

Ο Χόι, ο οποίος κέρδισε έξι χρυσά μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες μεταξύ 2004 και 2012, ξεπερνώντας κάθε Βρετανό αθλητή εκτός από τον Τζέισον Κένι με τα επτά χρυσά του, αποσύρθηκε από την ενεργό δράση το 2013. Έκτοτε, εργάζεται ως σχολιαστής στο BBC Sport.

Στη συνέντευξή του, ο Χόι αποκάλυψε ότι γνωρίζει εδώ και έναν χρόνο πως ο καρκίνος του είναι στο τελικό στάδιο, με όγκους να έχουν εμφανιστεί σε διάφορα σημεία του σώματός του, όπως ο ώμος, η λεκάνη, το ισχίο, η σπονδυλική στήλη και τα πλευρά.

«Όσο δύσκολο κι αν ακούγεται, αυτό είναι μέρος της ζωής», δήλωσε, προσθέτοντας πως είναι ευγνώμων για τη φαρμακευτική αγωγή που επιβραδύνει την εξέλιξη της νόσου. «Αν και ακούγεται παράδοξο, αισθάνομαι τυχερός που μπορώ να απολαμβάνω τη ζωή και να βρίσκω χαρά σε αυτή».

Μετά τη συνέντευξη, ανέβασε ένα μήνυμα στο Instagram, λέγοντας: «Ίσως δείτε κάποια άρθρα αυτό το Σαββατοκύριακο για την υγεία μου. Θέλω απλώς να σας διαβεβαιώσω ότι αισθάνομαι δυνατός, αισιόδοξος και συγκινημένος από την αγάπη και τη στήριξη που δείχνετε σε εμένα και την οικογένειά μου».

Διαβάστε ακόμη: