Την ώρα που σύσσωμο το επιτελείο της ΝΔ προετοιμάζεται για την εκλογική μάχη της 25ης Ιουνίου ευελπιστώντας ότι η τεράστια διαφορά των 20 μονάδων από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν θα προκαλέσει αποσυσπείρωση, επανάπαυση και διαρροή προς το ΠΑΣΟΚ που θέλει να διεκδικήσει την δεύτερη θέση και να «τουμπάρει» τον Αλ. Τσίπρα σε μια αντίστροφη επανάληψη του 2012, έχει σταδιακά ξεκινήσει να χτίζεται η νέα δομή του Μαξίμου, με νέα πρόσωπα, αποχωρήσεις και διαφοροποίηση ρόλων!

Το σημαντικότερο στοιχείο που προοιωνίζεται είναι η έλευση σε ρόλο Υπ. Επικρατείας του έγκριτου νομικού και πολύπειρου Σταύρου Παπασταύρου, ενός καταξιωμένου πολιτικού και όχι μόνον στελέχους, που θήτευσε με απόλυτη επιτυχία δίπλα στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και «κυνηγήθηκε» – αδίκως- όσο κανείς από το σύστημα ΣΥΡΙΖΑ, όπου στο τέλος πανηγυρικά δικαιώθηκε!

Η επικείμενη παρουσία του Σταύρου Παπασταύρου, ενός ανθρώπου ακέραιου και ευφυούς, στον οποίο έχει απόλυτη εμπιστοσύνη ο Κυρ. Μητσοτάκης αλλά και το στενό του περιβάλλον, αναμένεται να δώσει αέρα ανανέωσης στο Μαξίμου και να το ανεβάσει ποιοτικά!

Ο Γ. Γεραπετρίτης οδηγείται προς την έξοδο, σε κάποιο υπουργείο, με τον ίδιο να επιθυμεί Εσωτερικών ή Δικαιοσύνης!

Ωστόσο το Εσωτερικών ο πρωθυπουργός σκέφτεται να το συγχωνεύσει με το Ψηφιακής Πολιτικής υπό τον Κυριάκο Πιερρακάκη.

Ενώ για το Δικαιοσύνης παίζει δυνατά ο Καιρίδης.

Υπό αυτή την έννοια ο Κυρ. Μητσοτάκης ψάχνει να βρει τι να τον κάνει τον Γεραπετρίτη, ο οποίος σημειωτέον δεν είναι ούτε βουλευτής! Ίσως στο Παιδείας…

Το σενάριο του Επιτρόπου στην Κομισιόν φαίνεται να ναυαγεί, καθώς επικρατούν πλέον δεύτερες σκέψεις!

Ο υφυπ. Γιάννης Μπρατάκος παραμένει στη θέση του, διατηρώντας ακέραιη την εμπιστοσύνη του πρωθυπουργού!

Και ο Σκέρτσος θα παραμείνει, μολονότι αποδείχθηκε πολύ λίγος, ιδιαίτερα στην προεκλογική περίοδο!

Δυστυχώς η δημοσιότητα που έλαβε ανέδειξε τα προφανή μειονεκτήματα του, που τον φέρνουν πλέον σε δεύτερη γραμμή ως προς τις επιλογές του πρωθυπουργού!

Και σίγουρα δεν πιστώνεται στα θετικά του η σχέση που έχει αναπτύξει με αμφιλεγόμενα πρόσωπα της αγοράς όπως ο Ανδριόπουλος της Dimand και ο Ψάλτης της Price!

Από εκεί και πέρα, πρόσωπα που μετέχουν στον πρωινό καφέ, (όπως πχ ο Γ. Μυλωνάκης γενικός γραμματέας της Βουλής) παρά τις προσωπικές σχέσεις που έχουν αναπτύξει με πρόσωπα του στενού- οικογενειακού περιβάλλοντος του πρωθυπουργού, δεν βρίσκονται στον αρχικό σχεδιασμό ένταξης στον στενό πυρήνα του Μαξίμου, αλλά σίγουρα θα αξιοποιηθούν σε καίριες θέσεις μετεκλογικά!

Διαβάστε περισσότερα