Πόσο μακριά είναι ο Μάιος του 2012, όταν ήρθαν τα πάνω-κάτω στον πολιτικό χάρτη και οι έσχατοι… έγιναν δεύτεροι; Ημερολογιακά, απέχουμε 11 χρόνια.

Πολιτικά, όμως, μπορεί να απέχουμε μόλις 30 ημέρες για την… επανάληψη των τεκτονικών αλλαγών που είχαν επισυμβεί στο πολιτικό σύστημα κατά τις διπλές κάλπες του 2012.

Τα «μαντάτα» των όσων εκμυστηρεύονται στον Αλέξη Τσίπρα όσοι αναλυτές και δημοσκόποι τον βλέπουν, συντείνουν προς την ίδια κατεύθυνση: τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ, είναι πλέον εξαιρετικά χαμηλά, ενώ του ΠΑΣΟΚ εμφανίζουν μια καθαρά ανοδική πορεία.

Με άλλα λόγια, υπάρχουν όλες οι ενδείξεις του 2012, όταν τότε το κυβερνών ΠΑΣΟΚ εμφανιζόταν πέριξ του 20% σε ορισμένα «κύματα» μετρήσεων και ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε κάτι σπασμωδικά «ξεπετάγματα» που έφταναν και το 13%. Τα υπόλοιπα, τα ανέλαβαν οι εκλογείς και οι κάλπες.

Μια ματιά μόνο στα ποιοτικά ευρήματα όλων των μετεκλογικών αναλύσεων, αποδεικνύουν ότι στην Κουμουνδούρου έχουν… καλούς λόγους να φοβούνται ότι η κάλπη της 25ης Ιουνίου του 2023 μπορεί να θυμίζει την κάλπη της 6ης Μαΐου του 2012.

Όταν άλλαξε χέρια η δεύτερη θέση στο πολιτικό σκηνικό και στο εκκρεμές του διπολισμού, επί του οποίου σχεδιάστηκε το ’74 από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή το μεταπολιτευτικό πολιτικό σύστημα.

Και αυτή η αντίστροφή πορεία για το ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, όλα τα «σημάδια» δείχνουν πως ήδη έχει ξεκινήσει.

Πάντως το ξήλωμα του πουλόβερ ή καλύτερα του… παλτού που φέρει την ονομασία Αλέξης Τσίπρας ήδη ξεκίνησε.

Αφού ο Παπαδημούλης ήδη υπέδειξε την Έφη Αχτσιόγλου (και για «ξεκάρφωμα» τον Χαρίτση και τον Ηλιόπουλο) ως «παραστάτες» του looser επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ στην δεύτερη εκλογική μάχη.

Ήτοι ο Παπαδημούλης, «έχρισε» ήδη «αρχηγό» την Έφη.

Διαβάστε περισσότερα