Ο πιλότος της Red Bull, Μαξ Φερστάπεν, ανέφερε ότι δεν καταλαβαίνει για ποιον λόγο οι μάχες του με όλους τους άλλους πρωταγωνιστές του σπορ είναι σκληρές μεν, αλλά καθαρές, αλλά δεν συμβαίνει το ίδιο και με τον Λιούις Χάμιλτον, μιλώντας στο αγγλικό Autosport.

Ο Ολλανδός και ο Βρετανός είχαν συνολικά πέντε συγκρούσεις το 2021 –εκείνη του Σίλβερστοουν έστειλε τον Φερστάπεν στο νοσοκομείο– ενώ, ήλθαν και πάλι σε επαφή το 2022 στο Γκραν Πρι Βραζιλίας, παρότι ο Χάμιλτον δε διεκδικούσε το πρωτάθλημα.

Στη διάρκεια του 2022, στο μεταξύ, ο Φερστάπεν είχε πιο καθαρές μάχες με τον Σαρλ Λεκλέρκ της Φεράρι ή τον Τζορτζ Ράσελ της Μερσέντες, καμία εκ των οποίων δεν τους οδήγησε σε σύγκρουση. Σε ερώτηση αν είναι ασυμβίβαστος στην πίστα όταν έχει τον Λιούις Χάμιλτον απέναντί του, ο Ολλανδός απάντησε ότι «πρέπει να είμαι προσεκτικός για όσα πω εδώ. Με οιονδήποτε πάλεψα εφέτος, οι μάχες ήταν πολύ σκληρές, επιθετικές, και ποτέ δεν συγκρουστήκαμε. Για κάποιον λόγο, τα πράγματα με τον Λιούις είναι διαφορετικά και, ειλικρινά, δεν καταλαβαίνω γιατί.

Εντάξει, αυτή τη χρονιά (το 2022) δεν είχαμε πολλές μάχες. Αλλά στη Βραζιλία είχαμε μία επαφή, αν και δεν ήταν πρόθεσή μου να συμβεί αυτό. Κατηγορήθηκα για αυτό και δεν το βρήκα δίκαιο. Θα ήμουν ικανοποιημένος αν χαρακτηριζόταν απλά ως αγωνιστικό συμβάν», τόνισε αρχικά ο 25άχρονος.

«Όμως, δεν το καταλαβαίνω. Ίσως αφορά τις διαφορετικές γενιές. Όταν καταλαβαινόμαστε καλύτερα μεταξύ μας, αγωνιζόμαστε καλύτερα. Δεν βλέπω κάποιο λόγο. Αλλά δεν αισθάνομαι ότι κάνω κάτι διαφορετικά από τον Λιούις ή από τους άλλους οδηγούς, σε μία μάχη στην πίστα.

Στο Ιντερλάγος την προηγούμενη μέρα (στον αγώνα σπριντ) είχαμε μία υπέροχη μάχη με τον Τζορτζ (Ράσελ). Κλείναμε την πόρτα, αμυνόμασταν, περιμέναμε τον άλλον στα φρένα. Αυτό ήταν πολύ διασκεδαστικό και προσπαθούσα να κάνω το ίδιο και στον αγώνα, να έχω μία τέτοιου είδους μάχη. Αλλά, ατυχώς, δεν την πετύχαμε».

Ο Φερστάπεν έθεσε και ένα ζήτημα που ο Φερνάντο Αλόνσο έχει αναφέρει κατ’ επανάληψη στο παρελθόν, στις πρώτες του μάχες με τον Χάμιλτον, αυτό του βρετανικού Τύπου. «Στην Αγγλία, μπορούν εύκολα όσα θα πεις να χαρακτηρισθούν ως κριτική και μετά, με κατηγορούν για αυτό. Θα σέβομαι πάντοτε πολύ τον Λιούις για όσα έχει πετύχει στο σπορ και αυτός ακριβώς είναι ο λόγος για τον οποίο δεν καταλαβαίνω απόλυτα γιατί δεν μπορούμε να αγωνισθούμε όπως με τους άλλους οδηγούς.

Φυσικά, ο καθένας έχει τη δική του προσέγγιση. Ξέρω ότι ο Σαρλ (Λεκλέρκ) είναι διαφορετικός από τον Τζορτζ, ή από τον Κάρλος (Σάινθ) ή από τον Τσέκο (Πέρες) ή όποιον άλλον. Πρέπει να είμαι λίγο πιο προσεκτικός με αυτό, διότι αμέσως όσα λέω μου καταλογίζονται ως κριτική και ύστερα, ο κόσμος αρχίζει να σε μισεί. Λοιπόν, αυτό δεν είναι στις προθέσεις μου», κατέληξε ο πρωταθλητής.

Διαβάστε ακόμη: