Ο Μαξ Φερστάπεν είναι ανάμεσα στα πιο hot ονόματα αυτή τη στιγμή στη Formula 1. Σε ηλικία 25 ετών, ο οδηγός της Red Bull έχει ήδη κερδίσει δύο συνεχόμενα παγκόσμια πρωταθλήματα, τίτλους που φέτος μπορεί να μετατρέψει σε χατ-τρικ, δεδομένης της μέχρι τώρα επίδοσής του.

Αγωνιζόμενος υπό ολλανδική σημαία, ο Μαξ θεωρείται εθνικός ήρωας στη χώρα καταγωγής του. Άλλωστε, είναι ο πρώτος Ολλανδός που κατακτά παγκόσμιο πρωτάθλημα στην F1. Χάρη στη διαρκώς αυξανόμενη δημοτικότητά του, όπου κι αν αγωνίζεται, συχνά συνοδεύεται από μια θάλασσα από πορτοκαλί σημαίες.

Ωστόσο, δεν είναι όλοι οι Ολλανδοί πεπεισμένοι ότι ο Φερστάπεν πρέπει να αντιμετωπίζεται ως εθνικός ήρωας. Άρθρο που δημοσιεύτηκε στον ολλανδικό ιστότοπο deVolksrant υποστηρίζει ότι ο Μαξ εξαπατά τη χώρα του, καθώς δεν πληρώνει φόρους ύψους εκατ. δολαρίων.

Με ετήσιο μισθό περίπου 64 εκατ. δολάρια, ο Μαξ Φερστάπεν είναι ένας από τους πιο ακριβοπληρωμένους αθλητές στον κόσμο. Ενώ το τρέχον συμβόλαιό του με τη Red Bull ισχύει μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, ο Ολλανδός οδηγός αγώνων έχει ήδη συμφωνήσει τη συνεργασία του με την αγωνιστική ομάδα μέχρι το 2028, εξασφαλίζοντας την αγωνιστική του καριέρα για τα επόμενα πέντε χρόνια.

Το δημοσίευμα επιτίθεται στον 25χρονο λέγοντας ότι συνειδητά μετακόμισε στο Μονακό σε ηλικία 18 ετών για να αποφύγει τη φορολογία στην πατρίδα του. Το πριγκιπάτο στη Γαλλική Ριβέρα θεωρείται φορολογικός παράδεισος λόγω των ευνοϊκών κανόνων για τους προσωπικούς και εταιρικούς φόρους. Το Μονακό δεν φορολογεί τα φυσικά πρόσωπα για το εισόδημά τους, γι’ αυτό και πολλά άτομα με υψηλή περιουσία προτιμούν να μετακομίσουν εκεί, αποφεύγοντας τη φορολογία στην πατρίδα τους.

Ενώ αγωνίζεται υπό ολλανδική σημαία, ο Μαξ γεννήθηκε στο Hasselt του Βελγίου και έμεινε στη χώρα μέχρι να μετακομίσει στο Μονακό. Το άρθρο που δημοσιεύτηκε στο deVolksrant ισχυρίζεται ότι η συνεισφορά του Μαξ στην οικονομία της Ολλανδίας ή του Βελγίου είναι πρακτικά μηδενική, δεδομένου ότι έχει αποφύγει να πληρώσει φόρους στη χώρα τα τελευταία επτά χρόνια.