Οι περιφερειακές και δημοτικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου, ίσως αποτελέσουν την θρυαλλίδα για αλλαγές στο πολιτικό σκηνικό της χώρας, πολύ νωρίτερα από όσοι νόμιζαν – ή υπολόγιζαν- ορισμένοι τόσο στην κυβέρνηση όσο και στην αντιπολίτευση.

Μα είναι δυνατόν να συμβεί αυτό, δύο μόλις μήνες μετά την περιφανή νίκη της ΝΔ στις εκλογές του Ιουλίου και την ουσιαστική εξουδετέρωση της αντιπολίτευσης, θα αναρωτηθείτε και όχι αδίκως.

Όχι δεν αναφέρομαι στην προκήρυξη νέων εκλογών, καμιά κυβέρνηση δεν έχει αυτοκτονικά σύνδρομα , πολύ περισσότερο αυτή μετά από όσα διαδραματίστηκαν κατά τις τελευταίες εβδομάδες. Άλλωστε αντιπολίτευση σοβαρά και πειστική δεν φαίνεται στο ορίζοντα.

Άλλο όμως αυτό και άλλο μια προσπάθεια να στριμωχτεί περαιτέρω η Νέα Δημοκρατία, μπας και αρχίζει και παράγει έργο , μπας και κάνει καμιά μεταρρύθμιση ουσιαστική και της προκοπής.

Πολλοί φοβούνται ότι αν συνεχιστεί η τετραετία μες στην αναμελιά και στην αποποίηση ευθυνών που χαρακτηρίζει τις τελευταίες 60 μέρες , σύντομα θα έλθει η απανταχούσα από τις Βρυξέλλες, με τη δημόσιο χρέος να αποτελεί την αχίλλειο πτέρνα.

Φαίνεται ότι αυτό προβληματίζει περισσότερο εγχώρια και μη συμφέροντα και ήδη άρχισαν τα πρώτα προειδοποιητικά πυρά.

Έτσι η εμφάνιση Κασσελάκη για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ενώ αρχικά αντιμετωπίστηκε από ορισμένα μέσα ενημέρωσης απαξιωτικά και σκωπτικά μέσα σε λίγα εικοσιτετράωρα μετέβαλαν στάση και άρχισαν να …ενημερώνουν την κοινή γνώμη για τα σχέδια του υποψήφιου αρχηγού. Μέχρι σενάρια για το πως θα μπει σε αυτή τη Βουλή άρχισαν να διατυπώνουν!

Είναι φανερό ότι αυτό που με μια λέξη αποκαλείται διαπλοκή ( αν και προδήλως δεν είναι τόσο εύκολη η ευθυγράμμιση διαφορετικών συμφερόντων ), έχει αρχίσει να προβληματίζεται για την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Που θα φτάσει αυτός ο προβληματισμός είναι δύσκολο να προβλεφθεί, καθώς η πολιτική σκηνή σήμερα είναι όσο ποτέ ρευστή.

Πάντως υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι η υπόθεση δεν θα μείνει εδώ: Χαρακτηριστική παράδειγμα η «Καθημερινή».

Η εφημερίδα που θεωρείται ότι εκφράζει το πλέον ευρωπαϊκό κομμάτι της συντηρητικής παράταξης σήμερα βγάζει «κόκκινη κάρτα» στον Κυριάκο Μητσοτάκη , σχετικά με τις επιλογές του για την τοπική αυτοδιοίκηση.

Συγκεκριμένα στο κύριο άρθρο της με τίτλο « αυτοκαταστροφική ψήφος» επισημαίνει:

«Η απειλή των φυσικών καταστροφών είναι τεράστια στις μέρες μας, όπως δείχνουν όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα , αλλά και παγκοσμίως. Ένας λόγος παραπάνω να αναλογιστούμε εμείς οι ψηφοφόροι ποιους ψηφίζουμε για τοπικούς άρχοντες ή βουλευτές. Δεν έχουμε καμία απολύτως δικαιολογία πλέον όταν ψηφίζουμε όσους γνωρίζουν μόνο από επικοινωνία και ψηφοθηρία. Είναι ψήφος αυτοκαταστροφική».

Δεδομένου ότι οι μεγαλύτερες καταστροφές των τελευταίων μηνών έγιναν σε περιφέρειες ή δήμους ( πχ Θεσσαλία, Αττική, Βόλος ) που διοικούνται από επιλογές της σημερινής κυβέρνησης τις οποίες μάλιστα υποστηρίζει σθεναρά και για τις εκλογές του Οκτωβρίου, είναι πασίδηλο ότι αυτοί είναι που κατά την καλή εφημερίδα γνωρίζουν από επικοινωνία και ψηφοθηρία.

Διό και οι πολίτες καλούνται να τους καταψηφίσουν …

Διαβάστε ακόμη: