Ξεκίνησε με ένα ανώνυμο σημείωμα και κατέληξε στην ακύρωση μιας ταινίας 35 εκατομμυρίων δολαρίων. Η εταιρία παραγωγής ταινιών Skydance απείχε περίπου δύο μήνες από την έναρξη των γυρισμάτων του “Dallas Sting, ενός φιλμ βασισμένου σε αληθινά γεγονότα με πρωταγωνιστή τον βραβευμένο με Όσκαρ Matthew McConaughey, όταν η ταινία ακυρώθηκε στις 14 Σεπτεμβρίου.

Η ιστορία θα επικεντρωνόταν γύρω από μια εφηβική γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου από το Dallas με το όνομα The Sting, που το 1984 ταξίδεψε στην Κίνα και νίκησε κόντρα σε όλα τα προγνωστικά μερικές από τις καλύτερες ομάδες στον κόσμο. Η ομάδα ιδρύθηκε το 1973 και ο Matthew McConaughey θα έπαιζε τον ρόλο του προπονητή Bill Kinder, ο οποίος κατάφερε να κερδίσει ενάντια στις εθνικές ομάδες της Αυστραλίας, της Ιαπωνίας και στον τελικό της Ιταλίας. Η υποψήφια για βραβείο Emmy, Kaitlyn Dever θα υποδύονταν την κόρη του προπονητή, ενώ πραγματικές παίχτριες ποδοσφαίρου προσλήφθηκαν για τους ρόλους των αθλητριών.

Ο εκπρόσωπος του Matthew McConaughey έλαβε μια ανώνυμη καταγγελία σχετικά με τον προπονητή της ομάδας Bill Kinder, την οποία διαβίβασε στους παραγωγούς της Skydance και της Berlanti Productions. Σε συνέντευξή του στην Daily Mail στις 15 Σεπτεμβρίου, ο 83χρονος Bill Kinder δήλωσε ότι η επιστολή τον κατηγορούσε για ανάρμοστη συμπεριφορά και ακατάλληλο άγγιγμα προς τουλάχιστον μία από τις αθλήτριες, όπως επίσης και την χρήση προσβλητικών επιθέτων πριν από 40 χρόνια. Ο Bill Kinder, ο οποίος ειδοποιήθηκε για την επιστολή στις 29 Αυγούστου αρνήθηκε τους ισχυρισμούς.

«Δεν υπήρχε τίποτα εκεί, τίποτα δεν συνέβη ποτέ», δήλωσε στην Daily Mail. «Αν και οι συνήθειες εκείνης της εποχής, της δεκαετία του 1980, ήταν διαφορετικές από σήμερα, τίποτα ανάρμοστο δεν είχε συμβεί». Όσων αφορά στις προσβολές, ο προπονητής είπε, «Δεν υπήρχαν παρατσούκλια τα οποία ήταν χυδαία ή σεξιστικά. Αν δώσεις παρατσούκλι σε κάποιον θα είναι συνήθως επειδή τον συμπαθείς. Όλα ήταν για πλάκα και καμιά παίχτρια δεν είχε αντίρρηση». Ολοκλήρωσε λέγοντας, «Έχω υπάρξει προπονητής για χιλιάδες κορίτσια στην καριέρα μου και ποτέ δεν είχα παράπονο μέχρι τώρα».

Σύμφωνα με το Hollywood Reporter, η Skydance προσέλαβε ερευνητές για να εντοπίσουν τον άτομο πίσω από τη επιστολή, ξεκινώντας μια έρευνα δύο εβδομάδων η οποία περιλάμβανε πολλές συνεντεύξεις από τις ενήλικες πια αθλήτριες. Δεν είναι σαφές τι αποκάλυψε η έρευνα ή αν είχε καν ολοκληρωθεί, παρ’ όλα αυτά ο Matthew McConaughey και ο σκηνοθέτης Kari Skogland εγκατέλειψαν χωρίς δεύτερη σκέψη το project, το οποίο είχε όλα τα φόντα να καταλήξει σε φιάσκο αν οι κατηγορίες για την συμπεριφορά του προπονητή έβγαιναν αληθινές. Κανείς από την παραγωγή και τους συντελεστές δεν ήθελαν να βρεθούν με την πλάτη στον τοίχο μετά από ένα χρόνο, απαντώντας σε δύσκολες ερωτήσεις σχετικά με την υποτιθέμενη ανάρμοστη συμπεριφορά του βασικού χαρακτήρα της ταινίας. Η Skydance έχει αρνηθεί μέχρι στιγμής να προβεί σε δηλώσεις όπως επίσης και ο Matthew McConaughey.

Διαβάστε ακόμη: