Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, δήλωσε ότι η Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας θα ψηφίσει την πρόταση του ΚΚΕ για εξεταστική επιτροή για τα Τέμπη.

Ειδικότερα, ο κ. Μαρινάκης είπε χαρακτηριστικά: «Στο σκέλος της ποινικής διερεύνησης ο λόγος ανήκει στη δικαιοσύνη. Ως προς την πρόταση της Κ.Ο. του ΚΚΕ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής, σας ανακοινώνουμε ότι η Κ.Ο. της ΝΔ θα ψηφίσει υπέρ, επιφυλασσόμενοι για το περιεχόμενο της πρότασης και όσα λέει. Όμως, επειδή συμφωνούμε ότι είναι σημαντικό να γίνει αυτή η συζήτηση στη Βουλή και η διαδικασία συνολικά της εξεταστικής επιτροπής και η διερεύνηση να ξεκινήσει – όπως λέει η πρόταση – από το 1997 και εντεύθεν. Προφανώς οι θέσεις οι δικές μας και όσα έχουμε να πούμε, θα διατυπωθούν κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, μετά την υπερψήφιση της πρότασης».

Για τις δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη για τα Τέμπη

Ερωτηθείς για τις δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανάφερε: «Αλίμονο αν δεν μας απασχολούσε το ζήτημα αυτό, το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών. Μας απασχολεί και πολύ μάλιστα και απασχολεί πολύ τους πολίτες, το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας. Αυτό άλλωστε το αποδεικνύουν οι κινήσεις, οι ενέργειες, οι πρωτοβουλίες της κυβέρνησης μετά τις εξαγγελίες, που άμεσα έκανε ο πρωθυπουργός μετά από αυτό το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών. Ο οποίος πρωθυπουργός από την πρώτη στιγμή ανάλαβε και μερίδιο διαχρονικών ευθυνών, ακόμα και προηγούμενων κυβερνήσεων. Η τηλεδιοίκηση για παράδειγμα έχει ολοκληρωθεί, εκτός από το κομμάτι το οποίο θέλει επιπλέον εργασίες λόγω των πλημμυρών. Όλες οι υπόλοιπες ενέργειες και την ταχύτερη ολοκλήρωση όλων των εργασιών και η περάτωση των διαγωνισμών, γίνονται από το αρμόδιο υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών».

«Είναι δεδομένο ότι ακόμα και η νομοθετική πρωτοβουλία, η οποία δεν ψηφίστηκε από την αντιπολίτευση, για τον νέο τρόπο επιλογής διοικήσεων των δημόσιων οργανισμών, είναι μια πρωτοβουλία που απαντά σε διαχρονικές παθογένειες που πολλές εκ των οποίων τις πληρώσαμε τα τελευταία χρόνια πολύ ακριβά, όπως και τα Τέμπη».

Όπως είπε, πριν από λίγες ημέρες στη Βουλή, ο πρωθυπουργός είχε πει επί λέξει: «Η κρίση του ελληνικού λαού έβαλε όλα τα θέματα στη ζυγαριά και τα θετικά που πετύχαμε και τα σφάλματά μας. Και τις δύσκολες στιγμές και τις φορές που αναγνωρίσαμε λάθη. Από εκεί και πέρα ο ελληνικός λαός έκανε μια πολιτική ετυμηγορία. Αυτό ως προς την πολιτική διάσταση του θέματος, η οποία δεν υποκαθιστά σε καμία περίπτωση το ανεξάρτητο της δικαιοσύνης».

«Και θα κλείσω την απάντηση, υπενθυμίζοντας και κάτι άλλο το οποίο είπε σε μια πρόσφατη συνέντευξη, ότι πρέπει να προσέχουν πολύ το σύνολο των στελεχών και τις διατυπώσεις τους, γιατί πολλές φορές υπάρχει ο κίνδυνος παρερμηνείας.

Απ’ότι είδατε και σήμερα, ο υπουργός το είπε αυτό και ανέλαβε την ευθύνη για τη δήλωσή του, η οποία παρερμηνεύτηκε. Το ξεκαθάρισε κι έδωσε και σχετική απάντηση, από το πρωί, στην οποία σας παραπέμπω.

Ο κ. Γεωργιάδης ζήτησε συγγνώμη για την αποστροφή του λόγου του. Υπήρχε σίγουρα και μια απόδοση του λόγου του διαφορετική. Το ξεκαθάρισε αυτό. Ξεκαθάρισε, όπως όλοι μας το πιστεύουμε αυτό άπαντες, όχι μόνο εμείς στην κυβέρνηση ή στη ΝΔ. Νομίζω ότι αυτό είναι κάτι που συμφωνούμε όλοι ότι προφανώς και μας απασχολεί το ζήτημα αυτό. Αλίμονο αν δεν μας απασχολούσε αυτή η τραγωδία. Έδωσε τις σχετικές εξηγήσεις. Αποκατέστησε αυτό το οποίο είπε. Και νομίζω ότι σημασία έχει να προχωρήσει η συζήτηση, όπως και σε όλα τα θέματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία και να δοθούν απαντήσεις για τις διαχρονικές ευθύνες και όλα τα υπόλοιπα που πρέπει να συζητηθούν και θα συζητηθούν, όπως σας είπα», τόνισε ο Παύλος Μαρινάκης.

Διαβάστε ακόμη: