Σήμερα (13/12), ο Μαργαρίτης Σχοινάς πραγματοποίησε δηλώσεις, αναφορικά με το ταξίδι του ιδίου στο Κατάρ και τις επίσημες τοποθετήσεις που έκανε, για το εφετινό Μουντιάλ.

«Όσα είπα για το Κατάρ, ήταν θέσεις της Κομισιόν»

Ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τόνισε ότι κάθε του λέξη είναι «100% συμβατή με τις πολιτικές της Επιτροπής. Ήμουν στην τελετή έναρξης του Παγκοσμίου Κυπέλλου ως εκπρόσωπος της Κομισιόν, το πρώτο παγκόσμιο αθλητικό γεγονός μετά την πανδημία.

Με απόλυτη διαφάνεια, είχα συζητήσεις και υπερασπίσθηκα το αθλητικό μας μοντέλο. Σε όλες τις δημόσιες τοποθετήσεις μου για το Κατάρ, κάθε λέξη είναι 100% συμβατή με τις πολιτικές της Κομισιόν. Δεν αυτοσχεδιάζουμε, δεν εφευρίσκουμε θέσεις. Με θρησκευτική ευλάβεια επαναλαμβάνω τις πολιτικές της Επιτροπής», τόνισε.

«Ύστερα από 32 χρόνια δημόσιας υπηρεσίας, για εμένα υπάρχει μονάχα φως. Θα αναρτώ και θα το πράττω ως ένδειξη διαφάνειας και να σας πω κάτι; Δόξα τω Θεώ, που δημοσίευσα. Φαντάζεστε τι κριτική θα εισέπραττα, αν δεν είχα τουιτάρει όσα έκανα στο φως της ημέρας;» αναρωτήθηκε, αναφορικά με τις προσωπικές του αναρτήσεις για τις επαφές στο Κατάρ.

Σχετικά με ενδεχόμενη λήψη δώρων από το Κατάρ, ισχυρίσθηκε ότι «ναι, μού έδωσαν μία μπάλα ποδοσφαίρου και ένα κουτί σοκολάτες, το οποίο άφησα στον οδηγό που με πήγαινε από το στάδιο στο ξενοδοχείο και ορισμένα αναμνηστικά από το Μουντιάλ· εγώ τούς έδωσα ένα κερί και ένα αντικείμενο ώστε να τοποθετούν τα χαρτιά τους.

«Η λέξη “αφελής” δεν χαρακτηρίζει τη δημόσια παρουσία μου»

Ακόμη, ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν ερωτήθη αν απολαμβάνει την εμπιστοσύνη της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: «Δεν υπήρχε κανένα στοιχείο από κανέναν, που να αναγκάζει την Πρόεδρο να υποστηρίξει μέλος του Κολλεγίου. Φυσικά, η Πρόεδρος στηρίζει το Κολλέγιο, συμπεριλαμβανομένου του Αντιπροέδρου, Μαργαρίτη Σχοινά και της Επιτρόπου, Γίβα Γιόχανσον. Μπορεί να ακούσετε πολλά για εμένα, αλλά δε νομίζω ότι η λέξη “αφελής” χαρακτηρίζει τη δημόσια παρουσία μου, εδώ και πολλά χρόνια» επεσήμανε.

Διαβάστε ακόμη: