Αποστολή στην Αργεντινή εξετελέσθη για τη Μάντσεστερ Σίτι. Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα κατάφερε να κλείσει τη μεταγραφή του μεγαλύτερου ταλέντου της Αργεντινής, του Κλαούντιο Ετσεβέρι, τον διάδοχο του Μέσι όπως λένε στην Αργεντινή, κερδίζοντας στο νήμα τους άλλους «μνηστήρες», ανάμεσά τους κορυφαία ευρωπαϊκά κλαμπ.

Οι πρωταθλητές Αγγλίας πέρασαν σε μία κίνηση που έχει περισσότερη σημασία για το μέλλον, παρά τόσο για το παρόν τους! Μιας και ο Κλαούντιο Ετσεβέρι από εδώ και στο εξής -ως το καλοκαίρι του 2028- θα ανήκει και επίσημα στους «πολίτες».

Ο νεαρός μεσοεπιθετικός έκανε πράγματα και θαύματα με την εθνική ομάδα της Αργεντινής κόντρα στη Βραζιλία στο πρόσφατο Παγκόσμιο Κύπελλο Κ-17, όπου και σημείωσε χατ- τρικ κόντρα στη «σελεσάο». Με αυτή την εμφάνιση πολλές ομάδες από την Ευρώπη ήθελαν να τον αποκτήσουν.

Η Μάντσεστερ Σίτι ήταν εκείνη, όμως, που κινήθηκε πιο γρήγορα και τον έπεισε ότι για εκείνον το καλύτερο project. Παρόλα αυτά οι φίλοι της αγγλικής ομάδας θα πρέπει να περιμένουν ως τον Ιανουάριο του 2025, ώστε να τον δουν με τη φανέλα του συλλόγου του. Μιας και η απόφαση του Πεπ Γκουαρντιόλα και των συνεργατών του ήταν ότι πρέπει να παραμείνει ως δανεικός στη Ρίβερ Πλέιτ, ώστε να «ψηθεί» ακόμη περισσότερο, μιας και εκεί θα έχει περισσότερο χρόνο συμμετοχής σε σχέση με την Αγγλία που είναι πιο δυνατό και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα.

Η αλήθεια είναι ότι τα χρήματα δεν ήταν ποτέ πρόβλημα για τη Μάντσεστερ Σίτι. Ειδικά από την ώρα και τη στιγμή, όπου οι Άγγλοι ήθελαν κάποιον παίκτη πολύ.

Ένας από αυτούς είναι σίγουρα και ο Κλαούντιο Ετσέβερι. Σύμφωνα με τον Φαμπρίτσιο Ρομάνο οι πρωταθλητές Αγγλίας έβγαλαν από τα ταμεία τους 14,5 εκατομμύρια λίρες και τα έδωσαν στη Ρίβερ Πλέιτ. Αλλά δεν αποκλείεται να μπουν στο μέλλον ακόμη εννιά από διάφορα bonus και στόχους που έχουν τεθεί.

Διαβάστε ακόμη: