ΣΠΟΡ

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Στο +25% η μετοχή της, μετά την ανακοίνωση των Γκλέιζερ ότι θέλουν να αποχωρήσουν- Η Amazon μεταξύ των υποψηφίων αγοραστών

Οι Γκλέιζερ αναζητούν έναν επενδυτή πρόθυμο να βάλει στο τραπέζι τουλάχιστον 6 δισ. λίρες (περίπου 7 δισ. ευρώ)

Ένας τρελός χορός δισεκατομμυρίων στήνεται για την αγορά της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Στο άκουσμα της είδησης ότι η οικογένεια Γκλέιζερ είναι έτοιμη να ακούσει προτάσεις των υποψήφιων αγοραστών για την πώληση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ η τιμή της μετοχής του αγγλικού συλλόγου εκτοξεύθηκε.

Η μετοχή έκανε άλμα 25% στη Wall Street και ανέβηκε στα 18,80 δολάρια ανά μετοχή, με την κεφαλαιοποίηση να αυξάνεται στα 3 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η ανακοίνωση της αναζήτησης αγοραστών χρονολογείται από το βράδυ της Τρίτης 22 Νοεμβρίου και – σύμφωνα με φήμες στον αγγλικό Τύπο – οι Γκλέιζερς, που αποτελούν εδώ και χρόνια το “κόκκινο πανί” για τους οπαδούς της Γιουνάιτεντ, αναζητούν έναν επενδυτή πρόθυμο να βάλει στο τραπέζι τουλάχιστον 6 δισ. λίρες (περίπου 7 δισ. ευρώ).

Αυτό θα ήταν ένα άνευ προηγουμένου ποσό για ποδοσφαιρικό σύλλογο, αν σκεφτεί κανείς ότι η Τσέλσι πουλήθηκε πριν από λίγους μήνες στην κοινοπραξία με επικεφαλής τον Αμερικανό επιχειρηματία Τοντ Μπόιλι για 2,5 δισεκατομμύρια λίρες, συν 1,75 δισ. λίρες που θα επενδυθούν στο σύλλογο του Λονδίνου.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι άλλη μία από τους μεγάλες αγγλικές ομάδες που καταλήγει προς πώληση, καθώς μετά την Τσέλσι και η Λίβερπουλ βγήκε στην αγορά από τη μητρική εταιρεία της, Fenway Sports Group.

Υπάρχουν αρκετοί λόγοι πίσω από αυτή την ξέφρενη δραστηριότητα, από την αποτυχία του σχεδίου για μια ευρωπαϊκή Super League μέχρι την εκτίναξη των ευρωπαϊκών συλλόγων με κεφάλαια προερχόμενα από τις χώρες του Κόλπου: από τη Μάντσεστερ Σίτι έως την Παρί Σεν Ζερμέν και πιο πρόσφατα τη Νιούκαστλ.

Πλέον, γνωστό έγινε και το ενδιαφέρον της Amazon, η οποία μαζί με το Facebook, σκέφτονται να καταθέσουν προσφορά, δίχως κανείς να γνωρίζει αν αυτή θα πλησιάσει τα 5 δις, τα οποία φημολογείται πως επιθυμεί η διοίκηση της ομάδας.

Διαβάστε ακόμη: