Ένα… αστείο του Ελον Μασκ ήταν αρκετό για να εκτιναχθούν οι μετοχές της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ την Τετάρτη.

«Αγοράζω τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ» έγραψε χθες στο Twitter ο πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη προκαλώντας πανικό στους ακολούθους του, ωστόσο λίγο αργότερα ο Ελον Μασκ έσπευσε να διευκρινίσει ότι… αστειευόταν, ξεκαθαρίζοντας ότι «δεν αγοράζει αθλητικές ομάδες».

Οι μετοχές της αγγλικής ποδοσφαιρικής ομάδας έφτασαν την Τετάρτη να κερδίζουν έως και 17%, για να κλείσουν τελικά στα 13,67 δολάρια, σημειώνοντας αύξηση σχεδόν 7% από το κλείσιμο της Τρίτης

Ο αγγλικός σύλλογος, εισηγμένος στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης εδώ και δέκα χρόνια, έχει κεφαλαιοποίηση 2,08 δισ. δολάρια.

Παρά το γεγονός, ότι κανένας μέτοχος δεν κατέχει πλειοψηφικό πακέτο, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ελέγχεται από τα έξι παιδιά του Αμερικανού επιχειρηματία Μάλκολμ Γκλέιζερ, ο οποίος ανέλαβε την εταιρεία το 2005 πριν πεθάνει το 2014.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο πρόσφατα, ο Μασκ πούλησε μετοχές αξίας σχεδόν επτά δισεκατομμυρίων δολαρίων, στον όμιλο αυτοκινήτων Tesla, ενώ βρίσκεται εν μέσω δικαστικής διαμάχης για το αποτυχημένο σχέδιο εξαγοράς του μέσου κοινωνικής δικτύωσης, Twitter.