Ο Υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης, δήλωσε σήμερα ότι «η κυβέρνηση δε θα βγει μόνο συμπαγής, αλλά και ενισχυμένη από την πρόταση δυσπιστίας».

Ο κ. Βορίδης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τόνισε ότι «η αποτελεσματικότητα της πρότασης δυσπιστίας θα κριθεί σε δύο επίπεδα. Το πρώτο κατά πόσο θα δημιουργήσει κάποια είδους ρηγμάτωση στην κυβέρνηση», ενώ πρόβλεψε ότι η κυβέρνηση θα βγει ενισχυμένη από αυτό, και δεύτερον, όπως είπε, ένα «έλλειμμα επικοινωνιακό, ενημέρωσης ως προς τη θέση της κυβέρνησης που υπήρχε, αναπληρώνεται».

Για τον Κώστα Αχ. Καραμανλή

Σχολιάζοντας τα «πυρά» της αντιπολίτευσης ότι o κ. Κώστας Καραμανλής κρύβεται από την υπόθεση, ο Υπουργός Επικρατείας είπε ότι «ποτέ δεν κρύφτηκε».

«Κατάθετε 8,5 ώρες στην εξεταστική επιτροπή. Έχει μιλήσει στην πρώτη συζήτηση όταν εξετάσαμε τα αιτήματα για τις εξεταστικές και τις δύο προκαταρκτικές. Δεν μίλησε μόνο στη συζήτηση για την αποτίμηση του πορίσματος της εξεταστικής επιτροπής», σημείωσε.

Ερωτηθείς για τον αν ο κ. Καραμανλής έδωσε απαντήσεις χθες κατά τη χθεσινή του ομιλία ο κ. Βορίδης απάντησε «δε θεωρώ ότι προστέθηκε κάτι καινούργιο».

«Αυτή η κυβέρνηση έχει κάνει ό,τι μπορεί προκειμένου να μην συγκαλυφτεί τίποτα» στην υπόθεση, είπε επίσης ο κ. Βορίδης.

Για την συνάντηση που είχε με επιχειρηματίες

Σχετικά με τα όσα γράφτηκαν περί συνάντησης που είχε με επιχειρηματίες, ο Μάκης Βορίδης απάντησε ότι «ήταν κοινωνική συνάντηση που ήταν κι άλλα 10 άτομα μπροστά».

Για το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για προανακριτική διάρκειας

Σχετικά με το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ να δεσμευτεί η ΝΔ ότι θα ψηφίσει τη συγκρότηση Προανακριτικής Επιτροπής για τα Τέμπη μιας η δυο συνεδριάσεων προκειμένου να ενεργοποιηθεί άμεσα το άρθρο 86 του Συντάγματος.

Ακόμη, ο κ. Βορίδης τόνισε ότι ας το καταθέσει πρώτα ο ΣΥΡΙΖΑ και «θα δούμε αν υπάρχουν νεότερα στοιχεία, διότι έχουν ήδη κατατεθεί δύο προτάσεις για σύσταση προκαταρκτικής τις οποίες η Βουλή απέρριψε. Έχουν κατατεθεί για τα ζητήματα της 717. Αυτό απερρίφθη».

«Στην κυρία Κεχαγιά απαντάω, αν πιστεύουνε αυτά που λένε, να καταθέσουν την πρότασή τους, να δούμε το περιεχόμενο τους, τα νεότερα στοιχεία και να τα αξιολογήσουμε», υπογράμμισε ο Υπουργός Επικρατείας.

Διαβάστε ακόμη: