Στο βήμα της Βουλής βρίσκεται ο πρώην υπουργός Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, μιλώντας για την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε η αντιπολίτευση κατά της κυβέρνησης.

Ο πρώην υπουργός και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας επί θητείας του οποίου συνέβη η τραγωδία των Τεμπών και λόγω της οποίας είχε υποβάλει την παραίτησή του, ζήτησε να μιλήσει για να απαντήσει στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης.

Δείτε live την ομιλία του βουλευτή Σερρών της ΝΔ Κώστα Αχ. Καραμανλή:

-Επέλεξα να απαντήσω θεσμικά στη βουλή, δεν κρύβομαι, δεν κρύφτηκα και δεν θα κρυφτώ πίσω από καμία βουλευτική ασυλία, είπε στην αρχή της ομιλίας του ο κ.Καραμανλής.

– Ήταν πολλά τα μοιραία λάθη, όχι ένα. Εφτά φορές παραβιάστηκε ο γενικός κανονισμός κυκλοφορίας.
– Γνωρίζετε ότι παρουσιάζετε στους πολίτες ως αυτονόητα συστήματα ασφαλείας που υπάρχουν στο 15% των ευρωπαϊκών σιδηροδρόμων.

-Μας κατηγορείτε για συγκάλυψη ενώ παραιτήθηκα αμέσως. Ανέλαβα την πολιτική ευθύνη που είναι εξ ορισμού αντικειμένική.

-Συγκάλυψη είναι να διασπείρεις ψευδείς ειδήσεις, να πατάς στον ανθρώπινο πόνο και να υποσκάπτεις θεσμούς.
-Νομίζετε ότι δεν πονάω εγώ όπως κάθε Ελληνας; Δεν ανατριχιάζω όταν αναλογίζομαι το δράμα που περνούν αυτές οι οικογένειες; Ότι δεν θα έδινα τα πάντα για να ζουν αυτοί οι 57 άνθρωποι. Μιλάω ως άνθρωπος και ως πατέρας τριών παιδιών.
-Βρεθήκαμε από την πρώτη στιγμή στο σημείο και αυτές οι εικόνες δεν θα σβήσουν ποτέ από τη μνήμη μου. Δεν παίξαμε θέατρο όπως άλλοι στο Μάτι.

-Δεν θα πω ότι τα κάναμε όλα σωστά, γι’ αυτό ανέλαβα την πολιτική ευθύνη.

Είπαν ότι θέλω την έδρα για να έχω την βουλευτική ασυλία ενώ ξέρουν ότι αυτό δεν έχει καμία σχέση. Δεν κρύφτηκα, δεν κρύβομαι ούτε θα το κάνω. Καμία βουλευτική ασυλία δεν έχω για τα Τέμπη.

Το θέμα των Τεμπών για έπρεπε όλοι να γνωρίζουμε ότι υπα΄γεται στο άρθρο 86 του Συντάγματος και είτε είμαι βουλευτής είτε δεν ήμουν δεν θα είχε καμία σημασία. Επιλέγετε να λέτε ψέματα.

Έχουμε μια παρωδία αντιπολίτευσης που το κάθε κόμμα εισφέρει τον χειρότερο εαυτό του.

Στόχος σας δεν είμαι εγώ. Είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η κυβέρνηση και η παράταξη μας.

Δεν θα παραδώσουμε την χώρα στους θυρωρούς των συμφερόντων. Άσκησα τα καθήκοντά μου με εντιμότητα και ηθική. Δεν έχω να κρύψω τίποτα. Στέκομαι εδώ με σεβασμό στα θύματα και τις οικογένειές τους. Χωρίς κραυγές. Οποίος έχει συγκεκριμένη κατηγορία εναντίον μου ας τις φέρει εδώ χωρίς κραυγές.

Διαβάστε ακόμη: