Η Maersk ανακοίνωσε κάτω από τις προσδοκίες της αγοράς τα κέρδη του τέταρτου τριμήνου ενώ παράλληλα δήλωσε ότι αναμένει τα κέρδη του 2024 πολύ χαμηλότερα από τα επίπεδα του περασμένου έτους εν μέσω υπερπροσφοράς πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, αν και η αβεβαιότητα παραμένει σχετικά με τις επιπτώσεις από τις εξελίξεις στην Ερυθρά Θάλασσα.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η εταιρεία δήλωσε ότι αναμένει κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) μεταξύ 1 και 6 δισεκατομμυρίων δολαρίων εφέτος, σε σύγκριση με 9,6 δισεκατομμύρια δολάρια που επιτεύχθηκε πέρυσι.

«Παραμένει υψηλή αβεβαιότητα σχετικά με τη διάρκεια και τον βαθμό της διαταραχής της Ερυθράς Θάλασσας με τη διάρκεια από ένα τρίμηνο έως ολόκληρο το έτος να αντικατοπτρίζεται στα αποτελέσματα», ανέφερε η εταιρεία σε δήλωσή της.

Το EBITDA μειώθηκε στα 839 εκατομμύρια δολάρια το τέταρτο τρίμηνο από 6,54 δισεκατομμύρια δολάρια ένα χρόνο νωρίτερα, χαμηλότερα από τις προσδοκίες των αναλυτών που το “έβλεπαν” στα 1,13 δισεκατομμύρια δολάρια.

Διαβάστε ακόμη: