search

LIFESTYLE

Λονδίνο: Παγκόσμια πρεμιέρα για το σίκουελ του «Avatar», ενθουσιώδεις οι πρώτες αντιδράσεις

Ο Γκιγιέρμο ντελ Τόρο δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του για το νέο «Avatar: The Way of Water» που αναμένεται να κυκλοφορήσει σε λίγες ημέρες στους κινηματογράφους.

Λονδίνο: Παγκόσμια πρεμιέρα για το σίκουελ του «Avatar»

Δεκατρία χρόνια μετά την κυκλοφορία του «Avatar», της ταινίας με τις υψηλότερες εισπράξεις όλων των εποχών (2,9 δισεκατομμύρια δολάρια στο παγκόσμιο box office), η παγκόσμια πρεμιέρα του πολυαναμενόμενου σίκουελ, μία από τις πιο ακριβές παραγωγές των τελευταίων ετών, δόθηκε -επιτέλους- στο Λονδίνο, την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου.

Λονδίνο: Παγκόσμια πρεμιέρα για το σίκουελ του «Avatar»

Οι πρώτες εντυπώσεις των εκπροσώπων του Τύπου που παρακολούθησαν την ταινία είναι στη συντριπτική πλειοψηφία θετικές, με πολλούς δημοσιογράφους να εκπλήσσονται ακόμη μια φορά από την απεριόριστη φαντασία και τα εξαιρετικά οπτικά εφέ του Τζέιμς Κάμερον (παρά τη μεγάλη διάρκεια της ταινίας, που φτάνει τις τρεις ώρες και δέκα λεπτά).

Ο δημοσιογράφος Έρικ Ντέιβις (Fandango) χαρακτήρισε την ταινία «εκπληκτική». «Μεγαλύτερη, καλύτερη και πιο συναισθηματική από το Avatar, η ταινία είναι οπτικά συναρπαστική. Η ιστορία, το θέαμα, η πνευματικότητα, η ομορφιά -η δημιουργία ταινιών και η αφήγηση στα καλύτερα της».

Ο παρουσιαστής του «Happy Sad Confused» Τζος Χόροβιτς σημείωσε: «Ο Τζέιμς Κάμερον δείχνει για άλλη μια φορά στους κινηματογραφιστές πώς γίνεται [μία ταινία]».

«Πίστευα ότι ο Τζέιμς Κάμερον θα ανέβαζε τον πήχη με τα εφέ, αλλά αυτά τα visual είναι εντυπωσιακά», πρόσθεσε η Πέρι Νεμίροφ του Collider. «Το ένα εκπληκτικό καρέ μετά το άλλο».

Η πρώτη διθυραμβική κριτική για την νέα ταινία του Κάμερον είχε έρθει πριν από τη δημοσιογραφική προβολή και ήταν από τον βραβευμένο με Όσκαρ, Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο, ο οποίος είχε γράψει στο twitter ότι το σίκουελ είναι «ένα συγκλονιστικό επίτευγμα», προσθέτοντας: «Είναι γεμάτο μαγευτικές εικόνες και συναισθήματα σε επική, επική κλίμακα. Ένας δάσκαλος στο απόγειο του».

Το «Avatar: The Way of Water» πιάνει το νήμα της αφήγησης περίπου δέκα χρόνια μετά τα γεγονότα της πρώτης ταινίας. Ο Σαμ Γουόρθινγκτον και η Ζόε Σαλντάνα επιστρέφουν στους ρόλους τους ως Τζέικ και Νεϊτίρι, έχοντας αποκτήσει πέντε παιδιά. Όμως η ζωή στον ειδυλλιακό πλανήτη Πανδώρα ταράζεται από την επιστροφή των «Sky People», όπως ονομάζει η φιλήσυχη φυλή των Νάβι τους ανθρώπους, οι οποίοι κυνηγούν τον Τζέικ Σάλι. Για να προστατεύσουν την οικογένειά και τη φυλή τους, ο Τζέικ και η Νεϊτίρι με τα παιδιά τους καταφεύγουν σε μια μακρινή περιοχή αναζητώντας καταφύγιο στην ωκεάνια φυλή Metkayina.

Μαζί με τους δύο ηθοποιούς επιστρέφουν οι Τζόελ Ντέιβιντ Μουρ, Στίβεν Λανγκ και η Σιγκούρνι Γουίβερ, η οποία στη νέα ταινία υποδύεται την υιοθετημένη κόρη του ζευγαριού, βιολογική μητέρα της οποίας ήταν η δρ. Γκρέις Ογκουστίν, που ήταν ο ρόλος της στην πρώτη ταινία. Όπως δήλωσε η Γουίβερ στο Reuters προσερχόμενη στην πρεμιέρα «ήταν μία εκπληκτική περιπέτεια».

Διαβάστε ακόμη: