Η Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, σύμφωνα με καταγγελίες και αναφορές που έχει λάβει από πιστωτικά ιδρύματα, ελέγχει υπόθεση εκμετάλλευσης και διακίνησης παράτυπων μεταναστών στην οποία εμπλέκονται Λιμενικοί υπάλληλοι και ιδιώτες.

Πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό κύκλωμα διακίνησης παράτυπων μεταναστών, που σύμφωνα με πληροφορίες του Radar, αφορά Λιμενικούς υπαλλήλους που υπηρετούν στα νησιά Λέρο, Κάλυμνο και Λέσβο.

Οι εν λόγω υπάλληλοι φαίνεται να χρηματίζονταν από παράτυπους μετανάστες με την καταβολή μετρητών μέσω των ΕΛΤΑ, με σκοπό την διαμεσολάβηση τους, με ιδιώτες που παρέχουν παράνομες υπηρεσίες διακίνησης μεταναστών με επιπλέον μεγάλο χρηματικό αντίτιμο.

Σε τέτοιες περιπτώσεις η Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος προβαίνει σε δέσμευση των χρηματικών ποσών και διαβιβάζει την υπόθεση προς εξέταση στην Εισαγγελία καθώς το αδίκημα της παράνομης προώθησης και μεταφοράς παράτυπων μεταναστών, προβλέπει κυρώσεις και ποινικές διώξεις που φτάνουν μέχρι και την ισόβια κάθειρξη των εμπλεκομένων.

Η Αρχή έχει ήδη διαβιβάσει κατάλογο με όλα τα ονόματα των κατηγορούμενων για «λάδωμα» λιμενικών υπαλλήλων στην αρμόδια Διεύθυνση του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας για εκκίνηση πειθαρχικής διαδικασίας.

Είναι σαφές ότι ο Πρόεδρος της Αρχής και έμπειρος εισαγγελέας Χ.Βουρλιώτης θα βάλει το μαχαίρι στο κόκαλο στα θέματα παράτυπης μετανάστευσης και ξεπλύματος μαύρου χρήματος, έννοιες οι οποίες φαίνεται να συνδέοντα άρρηκτα μεταξύ τους.

Διαβάστε ακόμη: