Το νέο Lexus LBX είναι το μικρότερο SUV στην πολυτελή γκάμα της Lexus, που τώρα «αγκαλιάζει» ακόμα μεγαλύτερο αγοραστικό κοινό.

Με έμφαση στο lifestyle που υπογραμμίζεται κυρίως από την εξωτερική χρωματική παλέτα, οι διαστάσεις που πιο «μικρού» Lexus σε μήκος/πλάτος/ύψος είναι 4.190/1.825/1.545 χλστ. με μεταξόνιο 2.580 χλστ.

Σχεδιαστικά το νέο Lexus ξεχωρίζει από το κεκλιμένο καπό με τους λεπτούς προβολείς στις άκρες των φτερών, τη μεγάλη χαρακτηριστική κάπως τετράγωνη μάσκα με τις εισαγωγές χαμηλά στις άκρες των φτερών.

Στα πλαϊνά ξεχωρίζει το «κόψιμο» των πίσω φτερών, με την οροφή να παρουσιάζει μια κλίση που καταλήγει σε μια διακριτική οροφή.

Στο εσωτερικό ο αγοραστής θα βρει νέα που για πρώτη φορά θα συναντήσει σε Lexus. Για πρώτη φορά καντράν 12,3 ιντσών ενώ η κεντρική οθόνη αφής είναι 9.8 ιντσών. Ενώ για τους φίλους του καλού ήχου ο οίκος MarkLevinson, σχεδίασε το premium σύστημα ήχου 13 ηχείων, ειδικά για να ταιριάζει στην εσωτερική αρχιτεκτονική του LBX.  Επιπλέον ο οδηγός μπορεί να επιλέξει από 64 διαφορετικούς χρωματισμούς τον κρυφό φωτισμό του εσωτερικού.

Οι τελευταίες εξελίξεις στην ασφάλεια περιλαμβάνουν κάτι ιδιαίτερα σημαντικό, για τους αφηρημένους και απρόσεκτους επιβάτες. Πρόκειται για το Safe Exit Assist που αποτρέπει το άνοιγμα της πόρτας όταν έρχεται κάποιο όχημα, μηχανή ή ποδήλατο από πίσω, γλυτώνοντας έτσι τον οδηγό από μηνύσεις και αρκετά ευρώ.

Όλες οι εκδόσεις των Lexus LBX θα φέρουν υβριδικό σύνολο 1.5 λίτρων απόδοσης 136 ίππων που συνδυάζεται με νέο κιβώτιο ταχυτήτων.

Όμως για τους φίλους της περιπέτειας το Lexus LBX θα προσφέρεται και ως τετρακίνητο στην έκδοση E-Four, με έναν επιπλέον ηλεκτροκινητήρα στον πίσω άξονα, με κατανομή ροπής 100%-0% μεταξύ μπροστινού και πίσω άξονα, αλλά και  20%-80%  όταν η μεγαλύτερη ροπή περνάει στον πίσω άξονα. Διαφορετική ανάρτηση φέρει η έκδοση LBX E-Four που αποτελείται από διπλά ψαλίδια.

Οι πρώτες παραδόσεις για τις εκδόσεις Elegant, Relax, Emotion, Cool και Original Edition αναμένονται στις αρχές του 2024.

Διαβάστε ακόμη: