search

ΚΟΣΜΟΣ

Ledger Stax, το πρώτο “πορτοφόλι” κρυπτονομισμάτων από τον δημιουργό του iPod Tony Fadell

Mια συσκευή αξίας $279 και μεγέθους πιστωτικής κάρτας, είναι το τελευταίο δημιούργημα του σχεδιαστή του iPod, Tony Fadell.

Ledger Stax

Mια συσκευή αξίας $279 και μεγέθους πιστωτικής κάρτας, είναι το τελευταίο δημιούργημα του σχεδιαστή του iPod, Tony Fadell.

Το νέο gadget προσφέρεται για αποθήκευση κρυπτογραφικών περιουσιακών στοιχείων.

Ο δημιουργός του iPod, Tony Fadell, σχεδίασε ένα νέο πορτοφόλι υλικού για τους ανθρώπους να αποθηκεύουν το κρυπτονόμισμα τους.

Το προϊόν, που δημιουργήθηκε από τη γαλλική εταιρεία ασφάλειας κρυπτογράφησης Ledger, παρουσιάστηκε στην ετήσια εκδήλωση Ledger Op3n της εταιρείας εχθές σύμφωνα με το CNBC.

Η κυκλοφορία του έρχεται σε μια εποχή που η εμπιστοσύνη στις κεντρικές πλατφόρμες κρυπτογράφησης εξασθενεί ως αποτέλεσμα της κατάρρευσης του FTX του Sam Bankman-Fried.

Ονομάζεται Ledger Stax

Ονομάζεται Ledger Stax και μοιάζει με μικρό smartphone ή συσκευή ανάγνωσης πιστωτικών καρτών. Με μήκος 85 χιλιοστά και πλάτος 54 χιλιοστά, είναι περίπου το ίδιο μέγεθος με μια πιστωτική κάρτα.

Είναι επίσης περίπου 45 γραμμάρια, ζυγίζοντας λιγότερο από ένα iPhone.

Οι χρήστες μπορούν να καταθέσουν ή να ανταλλάξουν μια σειρά από μάρκες, συμπεριλαμβανομένου του bitcoin, ether, cardano, solana και μη ανταλλάξιμα μάρκες ή NFT.

Το Ledger Stax διαθέτει ασπρόμαυρη οθόνη E-ink, παρόμοια με αυτή που έχουν οι ηλεκτρονικοί αναγνώστες Kindle της Amazon.

Περιλαμβάνει επίσης μαγνήτες, έτσι ώστε πολλές συσκευές να μπορούν να στοιβάζονται η μία πάνω στην άλλη, όπως ένα σωρό βιβλία ή μετρητά — εξου και το όνομα Stax.

Οι χρήστες μπορούν να το συνδέσουν στον φορητό υπολογιστή τους μέσω καλωδίου USB ή μέσω του τηλεφώνου τους μέσω Bluetooth. Η οθόνη έχει επίσης μια ράχη που καμπυλώνει γύρω από την άκρη, έτσι μπορεί κανείς να δεί τι υπάρχει σε καθεμία, ακριβώς όπως ένα παλιό CD ή κασέτα ή βιβλίο.

Ledger Stax2

Μετά την πρόσφατη κατάρρευση της FTX λόγω αφερεγγυότητας, οι κάτοχοι κρυπτονομισμάτων αναζήτησαν εναλλακτικά μέσα αποθήκευσης των ψηφιακών τους περιουσιακών στοιχείων.

Το ένα είναι μέσω ψυχρής αποθήκευσης, όπου το ιδιωτικό κλειδί ενός χρήστη – ο κωδικός που χρειάζεται για να αποκτήσει πρόσβαση στον λογαριασμό του – διατηρείται σε μια συσκευή που δεν είναι συνδεδεμένη στο διαδίκτυο. Δεδομένου ότι αυτά τα πορτοφόλια είναι εκτός σύνδεσης, είναι λιγότερο επιρρεπή σε hacks ή αποτυχίες.

Η Ledger ωστόσο λέει ότι, μέχρι σήμερα, καμία από τις συσκευές του δεν έχει χακαριστεί.

Διαβάστε ακόμη: