search

AREA 51

Τι πραγματικά έγινε στο Λονδίνο: Τα σημαντικά meetings και οι συμφωνίες που …δεν έγιναν τελικά με «Έλληνες ενεργειακούς» που έμειναν στο «περίμενε»!

Μία στις τρεις επιχειρήσεις, δηλαδή 10 επί συνόλου 29 προέρχονταν από την Ενέργεια στο road show της Morgan Stanley - Έτρεχε σαν τρελός ο Πατέλης να κλείσει 4-5 ραντεβού που δεν έβγαιναν!

Τι πραγματικά έγινε στο Λονδίνο: Τα σημαντικά meetings και οι συμφωνίες που …δεν έγιναν τελικά με «Έλληνες ενεργειακούς» που έμειναν στο «περίμενε»!

Με καθυστέρηση γύρισε από το Λονδίνο ο …μυστικός μου πράκτωρ, αφού έμεινε και για Χριστουγεννιάτικα ψώνια στη βρετανική πρωτεύουσα, συνοδευόμενος από τρυφερή ύπαρξη, ο τυχερός, ενώ εμείς «πήζαμε» στο δημοσιογραφικό καθήκον της Αθήνας.

Μού μετέφερε λοιπόν πως ο ενεργειακός τομέας είχε την τιμητική του στο διήμερο Ελληνικού Επενδυτικού Συνεδρίου που διοργάνωσε η ΕΧΑΕ από κοινού με την Morgan Stanley, στο Συνεδριακό Κέντρο της Morgan Stanley στο Λονδίνο.

Άλλωστε μια στις τρεις ελληνικές εκπροσωπήσεις, δηλαδή 10 επί συνόλου 29 εταιρειών, προέρχονται από την ενέργεια, κάτι που δείχνει τη σημασία του φετινού roadshow για τον κλάδο.

Τους «Έλληνες ενεργειακούς» περίμεναν face to face meetings με τους επικεφαλής διεθνών funds.

Από ελληνικής πλευράς ήταν οι ΔΕΗ, ΓEK ΤΕΡΝΑ, ADMIE Holdings, Ellaktor, Βιοχάλκο, Εlvalhalcor, Helleniq Energy, Motor Oil, Mytilineos, και Cenergy.

Πολλοί επιχειρηματίες γυρίζοντας, έσπασαν τα τηλέφωνα προς φίλους τους δημοσιογράφους.

Έλεγαν πως «σε αυτές τις συναντήσεις μπήκαν οι βάσεις για νέες μεγάλες επιχειρηματικές συμφωνίες».

Ορισμένοι μάλιστα διέδιδαν ότι γύρισαν νικητές και τροπαιούχοι και με υπογραφές στις βαλίτσες τους ώστε να δουν πηχιαίους τίτλους στα φιλικά τους σάιτ.

Μην πιστεύεις τίποτα μου είπε ο δικός μου και συνέχισε: υπήρξαν παρουσιάσεις και υποσχέσεις για συνέχιση επαφών. Οι Έλληνες που κομπάζουν θα πρέπει να φάνε πολλά καρβέλια ακόμη για να δουν τους πολύ μεγάλους οίκους του εξωτερικού να αγοράζουν το 5% του μαγαζιού τους όπως διαδίδουν. Για υπογραφές; Ούτε λόγος….

Μου είπε επίσης να σας πως ότι ο οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης «έτρεχε σαν τρελός να κλείσει 4-5 βασικά ραντεβού ‘πρόσωπο με πρόσωπο’ που δεν έβγαιναν με τίποτε ενώ όλοι αναρωτιόνταν αν αυτός είναι ο ρόλος του».

Χαρακτηριστικό ότι προσπάθησε να κλείσει 3 ραντεβού με μεγάλα ονόματα στον επικεφαλής του ΑΔΜΗΕ Μάνο Μανουσάκη και δεν του βγήκε ούτε ένα!

Κάποιοι άλλοι πιο καχύποπτοι σχολίαζαν πως «ο Άλεξ χτίζει το προσωπικό του μέλλον. Αλλού το παίζει βαρύ πεπόνι και αλλού …προξενητής για επιχειρηματικές συμφωνίες που δεν θα υπογραφούν ποτέ, με άγνωστα κριτήρια τρεξίματος».

Εγώ όμως είμαι καλοπροαίρετος άνθρωπος και δεν πιστεύω τέτοια πράγματα.

Διαβάστε ακόμη: