search

AREA 51

Η προσπάθεια του Τάκη Θεοδωρικάκου να περάσει σε σταυρούς τον δημοφιλή Υπ. Εξωτερικών Νίκο Δένδια!

Η περιήγηση Μητσοτάκη στην Καλλιθέα με τον Υπ. Προστασίας του Πολίτη δίπλα του και το δώρο με τον ιδιαίτερο συμβολισμό που ο Θεοδωρικάκος χάρισε στον πρωθυπουργό!

Η προσπάθεια του Τάκη Θεοδωρικάκου να περάσει σε σταυρούς τον δημοφιλή Υπ. Εξωτερικών Νίκο Δένδια!

Όπως είπε και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, ήδη «μύρισε εκλογές» και στις διάφορες εκλογικές περιφέρειες έχουν βγει τα μαχαίρια μεταξύ των πρωτοκλασάτων υποψηφίων του κυβερνώντος κόμματος που συνωθούνται για την πρωτιά.

Το πιο πρόσφατο παράδειγμα είναι ο Νότιος Τομέας της Β’ Αθήνας.

Την πρωτιά εκεί κρατάει ο Υπουργός Νίκος Δένδιας, δυναμικός πρωτοκλασάτος πολιτικός, κλασικός «δελφίνος» αλλά και με ισχυρούς υποστηρικτές στο χώρο των media και του επιχειρείν και μάλιστα από παραδοσιακές οικογένειες των κλάδων.

Στην ίδια περιφέρεια όμως θα κατέβει υποψήφιος για πρώτη φορά σύμφωνα και με επίσημη ανακοίνωση από την άνοιξη, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος.

Ο Τάκης γεμίζει με αναρτήσεις του τα κοινωνικά δίκτυα, με αιχμή τη δραστηριότητα των αστυνομικών δυνάμεων.

Η επιδίωξή του προφανής: να ξεπεράσει σε σταυρούς τον Νίκο Δένδια.

Πολλοί λένε πως σε αυτή την προσπάθεια έχει και την αμέριστη συμπαράσταση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, εγώ το ακούω αλλά δεν το υιοθετώ υποχρεωτικά.

Θυμίζω ότι τους κεντρικούς δρόμους της Καλλιθέας περιηγήθηκε προ ημερών ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μετά την επίσκεψή του στο Αστυνομικό Τμήμα της πόλης και συνομίλησε με κατοίκους και καταστηματάρχες.

Δίπλα του συνεχώς ο Τάκης Θεοδωρικάκος αλλά όχι και ο Νίκος Δένδιας, με οτιδήποτε σημαίνει αυτό.

Αλλά υπάρχει και ένα δώρο που χάρισε ο Τάκης Θεοδωρικάκος στον πρωθυπουργό και έφερε πολλά σχόλια.

Ένα αντίγραφο του κράνους του πολεμιστή Μιλτιάδη.

Το χάλκινο κορινθιακό κράνος του Μιλτιάδη είναι ένα από τα πλέον σημαντικά εκθέματα του Αρχαιολογικού Μουσείου Ολυμπίας με μεγάλη ιστορική σημασία.

Μετά τη μάχη του Μαραθώνα (490 π.Χ.) ο Αθηναίος στρατηγός αφιέρωσε το κράνος του στο Ιερό του Διός, για να τον ευχαριστήσει για τη νίκη. Στην αριστερή παραγναθίδα φέρει εγχάρακτη επιγραφή του αναθέτη: «ΜΙΛΤΙΑΔΕΣ ΑΝΕ[θ]ΕΚΕΝ [Τ]ΟΙ ΔΙΙ» («Ο Μιλτιάδης αφιέρωσε στον Δία»).

Δεν γνωρίζω ποιος θα υποδυθεί το ρόλο του ένδοξου Μιλτιάδη όμως, για ιστορικούς λόγους να θυμίσω το τέλος του, μετά την αποτυχημένη εκστρατεία κατά της Πάρου, το 489 π.Χ.

Ο Μιλτιάδης καταδικάστηκε σε θάνατο από τους συμπολίτες του, αλλά αργότερα η ποινή μετατράπηκε σε πρόστιμο 50 ταλάντων, ποσό τόσο μεγάλο που ο Μιλτιάδης δεν μπόρεσε να πληρώσει.

Γι αυτό κλείστηκε στη φυλακή, όπου πέθανε λίγο αργότερα από τη γάγγραινα, λόγω παλιάς πληγής από βέλος στο πόδι του.

Το πρόστιμο πλήρωσε αργότερα ο ένδοξος γιος του Κίμων.

Προσοχή λοιπόν στους ρόλους και στα βέλη, κυρίως στα βέλη εξ οικείων…

Διαβάστε ακόμη: