search

MAIN STREET

Στα $5.000 ενδέχεται να φτάσει εντός του 2023 το Bitcoin προς έκπληξη όλων

Το Bitcoin θα μπορούσε να πέσει στα $5.000 το επόμενο έτος σε έκπληξη της αγοράς που για την ώρα οι επενδυτές υποτιμούν.

CNBC-Bitcoin: Πέντε βασικοί λόγοι για την μεγάλη κατρακύλα

Το Bitcoin θα μπορούσε να πέσει στα $5.000 το επόμενο έτος σε έκπληξη της αγοράς που για την ώρα οι επενδυτές υποτιμούν, σημειώνοντας βουτιά 70% από το τρέχον επίπεδο των περίπου $17.000.

Το κρυπτονόμισμα θα μπορούσε να πέσει στα $5.000 το επόμενο έτος σε έκπληξη της αγοράς καθώς αποτελεί ενδεχόμενο το οποίο οι επενδυτές υποτιμούν, σύμφωνα με την Standard Chartered. Εάν επιτευχθεί αυτό το επίπεδο, θα σήμαινε μια βουτιά περίπου 70% από την τιμή στην οποία σήμερα διαπραγματεύεται το κρυπτονόμισμα που ήταν λίγο πάνω από $17.000 για ένα Bitcoin.

Σε ένα σημείωμα με τίτλο «Οι εκπλήξεις της χρηματοοικονομικής αγοράς του 2023», η Standard Chartered περιέγραψε μια σειρά από πιθανά σενάρια που «αισθανόμαστε ότι έχουν υποτιμηθεί από τις αγορές».

«Οι αποδόσεις πέφτουν μαζί με τα μερίδια τεχνολογίας και ενώ το ξεπούλημα του Bitcoin επιβραδύνεται, η ζημιά έχει γίνει.

Όλο και περισσότερες εταιρείες κρυπτογράφησης και ανταλλακτήρια βρίσκονται με ανεπαρκή ρευστότητα, οδηγώντας σε περαιτέρω χρεοκοπίες και σε κατάρρευση της εμπιστοσύνης των επενδυτών στα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία», δήλωσε στο σχετικό σημείωμα της εταιρείας ο Eric Robertsen, παγκόσμιος επικεφαλής έρευνας στην Standard Chartered Bank.

Το Bitcoin έχει ήδη υποχωρήσει περισσότερο από 60% φέτος μετά από μια σειρά από μεγαλειώδεις καταρρεύσεις εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον κλάδο. Το τελευταίο και μεγαλύτερο θύμα είναι το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων FTX το οποίο κήρυξε πτώχευση.

Η μετάδοση από τις συνέπειες του FTX συνεχίζει να εξαπλώνεται στην αγορά.

Ο Robertsen είπε ότι τα κάπως ακραία σενάρια «έχουν μη μηδενική πιθανότητα να συμβούν το επόμενο έτος και … δεν εμπίπτουν ουσιαστικά στη συναίνεση της αγοράς ή τις δικές μας βασικές απόψεις».

Η πτώση της τιμής του bitcoin θα συμπέσει επίσης με ένα ράλι του χρυσού, είπε ο Robertsen, υποστηρίζοντας ότι το πολύτιμο μέταλλο θα μπορούσε ενδεχομένως να αυξηθεί κατά 30% στα $2.250 ανά ουγγιά «καθώς τα κρυπτονομίσματα πέφτουν περαιτέρω και περισσότερες εταιρείες κρυπτογράφησης υποκύπτουν σε πιέσεις ρευστότητας και αποσύρσεις επενδυτών».

Διαβάστε ακόμη: