Ο κ. Πιερρακάκης εξέφρασε την πεποίθηση ότι «εφέτος, θα πραγματοποιηθούν περίπου ένα δισεκατομμύριο ψηφιακές συναλλαγές με το δημόσιο», μιλώντας σήμερα (21/11) στο 3ο Φόρουμ Καινοτομίας, με τίτλο «Καινοτομία: Κινητήρια δύναμη της οικονομίας», το οποίο συνδιοργανώνουν το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο και η Πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, στην Αθήνα.
Η επικεφαλής του τμήματος Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Οικονομικών και Προστασίας του Κλίματος, Δρ. Κίρστεν Σολ, συνέδεσε την καινοτομία με την επιχειρηματικότητα, την ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα, υπογραμμίζοντας ότι «κλειδί» για την επιτυχία, είναι οι αμοιβαίες ιδιωτικές επενδύσεις.
Αναλυτικά, ο κ. Υπουργός τόνισε πως «αρχίσαμε από 8.8 εκατομμύρια ψηφιακές συναλλαγές το 2018, για να προχωρήσουμε στα 34 εκατομμύρια το 2019, τα 94 εκατομμύρια το 2020, τα 567 εκατομμύρια το 2021 και εφέτος, εκτιμούμε ότι θα προσεγγίσουμε το 1 δισεκατομμύριο ψηφιακές συναλλαγές με το δημόσιο. Προκειμένου να υλοποιηθούν όλα αυτά, χρειάσθηκε να γίνουν πολλά. Το “gov.gr” εκκίνησε ως ένα σημείο επαφής με τον πολίτη, με 501 υπηρεσίες τον Μάρτιο του 2020, με υπηρεσίες οι οποίες είχαν συγκεντρωθεί σωρευτικά έως εκείνη την περίοδο και σήμερα, προσεγγίζουμε περίπου τις 1.500 υπηρεσίες. Ωστόσο, όμως, οι συναλλαγές πολλαπλασιάστηκαν, διότι στοχεύσαμε σε εκείνες τις οποίες είχε περισσότερο ανάγκη ο Έλληνας πολίτης», μέσω βιντεοσκοπημένου μηνύματος.
Παράλληλα, ο Κυριάκος Πιερρακάκης στάθηκε στο Ταμείο Ανάκαμψης που «αποτελεί τον βασικό μηχανισμό υλοποίησης των ψηφιακών έργων, τον οποίο αποκαλούμε “Βίβλο του Ψηφιακού Μετασχηματισμού” και εντάξαμε περισσότερα από 440 έργα, που έχουμε συμφωνήσει με κάθε Υπουργείο και ανεξάρτητη διοικητική αρχή».
«Μέσα από αυτές τις ενέργειες, καθώς και από τις επενδύσεις που υλοποιούνται από μεγάλες εταιρίες στον τομέα του “cloud”, δημιουργήσαμε τον μεγαλύτερο πολλαπλασιαστή της οικονομίας», συμπλήρωσε και υπογράμμισε ότι «για να επιτύχουμε τους στόχους μας, η συνεργασία με χώρες όπως η Γερμανία, με εταιρείες οι οποίες εκκινούν από τη Γερμανία όπως και με εταιρείες Ελλήνων, που βρίσκονται εκεί, κρίνονται πολύ σημαντικές».
Διαβάστε ακόμη: