Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρευρέθηκε στη Βόνιτσα, στο πλαίσιο της εκδήλωσης εγκαινίων του νέου οδικού άξονα «Άκτιο – Αμβρακία».

Σημειώνεται ότι ο αυτοκινητόδρομος Άκτιο – Αμβρακία, συνολικού μήκους 49,5 χλμ., αποτελείται από δύο λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση, πλάτους 3,5 μ. εκάστη, μία λωρίδα καθοδήγησης ανά κατεύθυνση, πλάτους 0,5μ. και κεντρική διαχωριστική νησίδα με αμφίπλευρο στηθαίο με τις αντίστοιχες λωρίδες καθοδήγησης πλάτους 2 μ., δηλαδή είναι συνολικού πλάτους 17 μ.

O αυτοκινητόδρομος, ο οποίος ανήκει στο Ελληνικό Διευρωπαϊκό Δίκτυο «Α52», συνδέει απευθείας την Ιόνια Οδό (από τον Α.Κ Αμβρακίας) με το Αεροδρόμιο του Ακτίου, την υποθαλάσσια σήραγγα του Ακτίου και το λιμάνι της Ηγουμενίτσας (μέσω της οδού Πρέβεζας -Ηγουμενίτσας) και τον κόμβο προς Λευκάδα παρακάμπτοντας την πόλη της Αμφιλοχίας.

Με την παράδοση του έργου μειώνεται κατά 45 λεπτά ο χρόνος διαδρομής από την Αθήνα έως τη Λευκάδα και, πλέον, οι οδηγοί θα μπορούν να φτάνουν στο νησί του Ιονίου σε 3 ώρες και 20 λεπτά.

Μητσοτάκης: Ο καινούργιος δρόμος είναι σύγχρονος και ασφαλής

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στον χαιρετισμό του είπε χαρακτηριστικά:

«Όταν αναχωρήσαμε σήμερα από την Αθήνα μας συνόδευε χιονόνερο και μόλις φτάσαμε εδώ αντικρίσαμε μία ηλιόλουστη ημέρα.

ηλιόλουστες είναι και οι προοπτικές αυτού του τόπου με την παράδοση αυτού του έργου.

Οι κάτοικοι του τόπου γνωρίζουν καλά το πρόβλημα και γνωρίζουν πόσο αγωνίστηκε η κυβέρνηση για να ξεμπλοκάρει το έργο και να παραδίδουμε σήμερα στην ώρα του το έργο, πάγιο αίτημα τριών περιφερειών.

Δεν θα μπορούσαμε να διαλέξουμε καλύτερο σημείο από αυτό που φαίνεται η σύγκριση με τον παλιό δρόμο. Ο καινούργιος δρόμος σύγχρονος ασφαλής περιορίζει κατά 45 λεπτά την πρόσβαση στη Λευκάδα, την Πρέβεζα και ανοίγει καινούργιες αναπτυξιακές στην περιοχή

Η ύπαρξη αυτού του δρόμου θα συνεισφέρει καθοριστικά για να κερδίσει η περιοχή επενδυτικό ενδιαφέρον, θέσεις απασχόλησης και καλύτερους μισθούς.

Η κυβέρνηση έχει αποδώσει μεγάλη σημασία στα έργα υποδομής που χρόνιζαν εδώ και δεκαετίες. Συνεργασία με όρους ειλικρίνειας με τις κατασκευαστικές εταιρείες στην Ελλάδα.

Μέσα στο 2025 θα είναι έτοιμος και ο δρόμος Πάτρα-Πύργος.

Είμαι εξαιρετικά υπερήφανος γιατί έχουμε κατασκευαστικές εταιρείες υψηλότατου επιπέδου εκτελούν τα έργα δίνουν δουλειές και εξάγουν την τεχνογνωσία τους.

Η κυβέρνηση θα εξακολουθεί να δρομολογεί το σημαντικό έργο των υποδομών της πατρίδας μας με όρους συνέπειας και ειλικρίνειας. Έτσι σφυρηλατούνται οι σχέσεις εμπιστοσύνης πολιτείας και πολιτών. Είμαι σίγουρος ότι αυτός ο δρόμος θα αλλάξει την όψη της Δυτικής Ελλάδας και θα εξυπηρετεί τους κατοίκους σε ένα δρόμο ασφαλή και χωρίς διόδια. Καλοτάξιδος ο νέος δρόμος και να συνεχίσουμε να παραδίδουμε με τον ίδιο ρυθμό έργα που κάνουν καλύτερη τη ζωή των κατοίκων».

Διαβάστε ακόμη: