search

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Στόχος μας στις επόμενες εκλογές η γαλάζια Αχαΐα

Μετά την περιοδεία του στο Αίγιο και την Κάτω Αχαΐα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλάει σε κομματική εκδήλωση στην Πάτρα. Ο πρωθυπουργός στην ομιλία του με προεκλογικό χρώμα στο Αίγιο ανέφερε μεταξύ άλλων:

Κυριάκος Μητσοτάκης: Δείτε live την ομιλία του πρωθυπουργού στην Πάτρα

Μετά την περιοδεία του στο Αίγιο και την Κάτω Αχαΐα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε σε κομματική εκδήλωση στην Πάτρα. Ο πρωθυπουργός στην ομιλία του με προεκλογικό χρώμα στο Αίγιο ανέφερε μεταξύ άλλων:

Ξεκινώντας την ομιλία του στην Πάτρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ευχαρίστησε τους Νεοδημοκράτες και τις Νεοδημοκράτισσες της Αχαΐας και ζήτησε από τον Παύλο Μαρινάκη την επόμενη φορά να «μεριμνήσει για μεγαλύτερο χώρο».

«Εδώ στην Αχαΐα συναντάμε σε μικρογραφία όλη τη διαδρομή της σύγχρονης Ελλάδας«, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την Πάτρα και πρόσθεσε ότι το παρελθόν δείχνει τον δρόμο όμως το παρόν μας επιτρέπει να διδαχθούμε από αυτό ώστε να χτίσουμε όλοι μαζί το μέλλον.

Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός έκανε αναδρομή στην ιστορία της Αχαΐας και της Πάτρας, μέχρι την κατάρρευση του 2010, τα μνημόνια και αμέσως μετά «η τετραετία του ψέματος». «Είμαι εδώ σήμερα για να σας πω ότι όλα αυτά ανήκουν το χθες που δεν θα το ξαναζήσουμε. Η χώρα είναι ήδη μια άλλη χώρα και η περιοχή εδώ μπαίνει σε τροχιά προόδου και για αυτό είμαι εδώ σήμερα μαζί σας, για να θυμίσω συνοπτικά τα πολλά που έγιναν μέσα τριάμισι χρόνια αλλά κυρίως για να παρουσιάσω τα πολλά περισσότερα που δρομολογούνται», τόνισε ο Κυριάκος Μηστοτάκης.

Έπειτα, σημείωσε ότι «Κυρίως είμαι εδώ γιατί θέλω να σας περιγράψω πώς η πόλη, ο τόπος σας μπορεί να ξαναγίνει η δυτική πύλη της χώρας».

«Αυτή η κυβέρνηση δεν βλέπει την Ελλάδα με κομματικά γυαλιά, στρέφοντας την προσοχή της μόνο σε περιοχές όπου πλειοψηφούν οι φίλοι της. Το αντίθετο. Έχω την ελπίδα και θέτω ως στόχο ειδικά εδώ στην Αχαΐα η Νέα Δημοκρατία στις εκλογές του 23 να είναι πρώτο κόμμα και η Αχαΐα να είναι γαλάζια», δήλωσε ο πρωθυπουργός από την Πάτρα.

Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι μέσα από τις δύσκολες συγκυρίες και τις κρίσεις των τελευταίων ετών, η «πατρίδα μας όχι μόνο στάθηκε όρθια αλλά ανέβηκε ψηλότερα, αυξάνοντας τον δημόσιο πλούτο, μειώνοντας την ανεργία, στηρίζοντας το μέσο εισόδημα». Ο πρωθυπουργός συμπλήρωσε: «Φέτος το εθνικό μας προϊόν θα μεγαλώσει κατά σχεδόν 6%, πολύ πάνω από τις προβλέψεις μας, ρυθμός σχεδόν διπλάσιος από τον μέσο όρο της Ευρωζώνης. Κλείσαμε οριστικά το κεφάλαιο των μνημονίων».

«Ο κατώτατος μισθός αυξήθηκε δύο φορές και θα αυξηθεί μία ακόμη και η πολιτεία επιδοτεί το ηλεκτρικό ρεύμα τη θέρμανση, τα καύσιμα, υψώνοντας αναχώματα στην εισαγόμενη ακρίβεια», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός συνέχισε: «Την ίδια εποχή που η κυβέρνηση μειώνει τους φόρους και επιτυγχάνει υψηλούς ρυθμού ανάπτυξης, μειώνουμε το δημόσιο χρέος μας με τον πιο γρήγορο ρυθμό από όλα τα κράτη μέλη της Ευρωζώνης. Η πολιτική μας δικαιώνεται». Έτσι, μπορούμε να δημιουργήσουμε δημοσιονομικό χώρο για όσα ακολουθούν, όπως την αύξηση κατά σχεδόν 8% των απολαβών των συνταξιούχων μετά από πολλά χρόνια, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό.

 

Διαβάστε ακόμη: