Σήμερα (11/05), ο Πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Χριστοδουλίδης, είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, στην Ιερουσαλήμ.

Ακολούθησαν διευρυμένες συνομιλίες των αντιπροσωπειών των δύο χωρών, κατά τις οποίες ο κ. Νετανιάχου –καλωσορίζοντας τον κ. Χριστοδουλίδη– τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «Ισραήλ και Κύπρος διατηρούν εξαίρετες σχέσεις και έχουν δημιουργήσει μία συμμαχία στην Ανατολική Μεσόγειο μαζί με άλλα κράτη», σημειώνοντας πως «η τριμερής συνεργασία που αναπτύχθηκε και με την εμπλοκή και των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, αποτελεί μία πολύ σταθερή, υποσχόμενη συμμαχία».

Ακόμη, προσέθεσε ότι οι δύο πλευρές θα συνεχίσουν να οικοδομούν δεσμούς στους τομείς της οικονομίας, της άμυνας, των πληροφοριών και της πολιτικής συνεργασίας σε διεθνή φόρουμ. Στη συνέχεια, υπογράμμισε πως προσβλέπει να επισκεφθεί την Κύπρο, με την ευκαιρία της τριμερούς Συνόδου που θα πραγματοποιηθεί στη Λευκωσία, ενώ, συνεχάρη τον Πρόεδρο της Κύπρου για τη νίκη του, στις προεδρικές εκλογές.

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι βρίσκεται στο Ισραήλ, παρά τις τρομοκρατικές επιθέσεις που λαμβάνουν χώρα, τις οποίες καταδικάζει απόλυτα, «αποστέλλοντας ένα ξεκάθαρο και ισχυρό μήνυμα για τη –στρατηγικής φύσης– σχέση μεταξύ των δύο χωρών.

Βρίσκομαι εδώ, προκειμένου να εξετάσουμε πώς μπορούμε να ενισχύσουμε τις ήδη εξαίρετες διμερείς μας σχέσεις, αλλά και με σκοπό να συζητήσουμε τις περιφερειακές εξελίξεις. Πώς μπορούμε να εργασθούμε μαζί, δύο προβλέψιμες Δημοκρατίες στην Ανατολική Μεσόγειο, την ευρύτερη Μέση Ανατολή, ώστε να δημιουργήσουμε ένα σταθερό μέλλον».

Μετά το πέρας της συνάντησης με τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας παρακάθισε σε γεύμα, το οποίο παρέθεσε προς τιμήν του, ο Πρόεδρος της Κνεσέτ, Αμίρ Οχανά, στην Ιερουσαλήμ.

Διαβάστε ακόμη: